Start de Business’Bank-video
24/24 beschikbaar
efficiënt
gebruiksvriendelijk

Business’Bank

De online dienst van ING voor uw zaak of onderneming.

ING lanceert een online dienst die speciaal is ontwikkeld voor het beheer van uw professionele bankzaken.

Probeer de interactieve demo Meld nu aan!

onder de loep!

 
 
 

Één dienst, veel mogelijkheden

Dagelijkse verrichtingen zoals saldo’s raadplegen en betalingen doen, maar ook kredietaanvragen ondertekenen, gepersonaliseerde documenten downloaden en zakelijke rekeningen openen of de mandaten erop beheren … Het zijn maar enkele voorbeelden van wat u allemaal online kunt doen!

Kiest u voor de betalende optie Business’Bank Premium? Dan kunt u bovendien betaalbestanden importeren en rekeningafschriften in het elektronische formaat CODA ontvangen.

 
 

Gebruiksvriendelijk intuïtief menu

Business’Bank gebruikt dezelfde menustructuur als onze site ing.be/business: Dagelijks bankieren, Lenen, Sparen en beleggen, Verzekeren, Financial markets en Internationaal. U vindt er alle vertrouwde maar ook nieuwe opties in terug.

Bovendien is alle informatie over onze producten en diensten voor zakelijk gebruik nog maar één muisklik verwijderd.

 
 

Gepersonaliseerde Business’Bank

U kiest zelf welke rekeningen u op uw startpagina wilt tonen. Dankzij een snelmenu kunt u vanaf de startpagina ook meteen een aantal acties op die rekeningen uitvoeren.

U voegt uw veelgebruikte functionaliteiten toe als directe link. Zo hebt u ze permanent binnen handbereik op al uw Business’Bank-pagina’s.

U beheert uw persoonlijke gegevens, het gebruik van uw rekeningen en begunstigden en uw instellingen voor Business’Bank en Mobile Banking allemaal vanop 1 pagina.

 
 

Professioneel of privé?

U beheert de rekeningen die uitsluitend voor professioneel gebruik bestemd zijn in Business’Bank en uw privérekeningen in Home’Bank. Zo houdt u uw bankzaken netjes gescheiden.

Hebt u een rekening die zowel voor professioneel als voor privégebruik kan dienen? Dan kiest u zelf waar u ze beschikbaar wilt hebben: in Home’Bank, in Business’Bank of in beide.

 
 

Van Home’Bank naar Business’Bank, en terug!

Gebruikt u zowel Home’Bank als Business’Bank? Dankzij de navigatie-instelling hoeft u zich maar 1 keer aan te melden en kunt u eenvoudig wisselen tussen beide diensten. U kiest zelf of u van deze instelling gebruik wilt maken of niet.

 
 

Veiligheid eerst

ING doet natuurlijk alles om Business’Bank zo veilig mogelijk te houden. Maar een optimale beveiliging bereiken we samen. Volg daarom altijd deze 3 gouden regels om veilig te bankieren op internet:

 1. Log altijd in op Business’Bank via de website ing.be/business.
 2. Geef nooit persoonlijke gegevens of codes door.
 3. Gebruik altijd het nummer op de achterkant van uw ING-bankkaart als u onze helpdesk wilt bellen.

Hebt u nog vragen? Op ing.be/veiligheid vindt u alle informatie over veilig internetbankieren.

 

Business’Bank in de praktijk

Wat moet u weten op de dag dat Business’Bank wordt gelanceerd? Lees deze belangrijke informatie:

 • U beheert zowel privé- als professionele rekeningen bij ING

  Gebruikte u alleen Home’Bank of Home’Bank Plus om zowel uw privé- als uw professionele bankzaken te beheren? Vanaf nu zijn uw privérekeningen enkel in Home’Bank beschikbaar en uw zakelijke rekeningen enkel in Business’Bank. U moet hiervoor zelf niets doen en krijgt automatisch toegang tot beide diensten.

  Hebt u rekeningen die zowel voor privé- als professioneel gebruik kunnen dienen? Dan kiest u zelf via “Mijn instellingen” waar u ze beschikbaar wilt hebben. In onze interactieve demo leggen we uit hoe: klik in het menu van de demo op “Hoe kan ik mijn Business’Bank personaliseren?”, dan op “Business’Bank-instellingen” en ten slotte op “Beschikbaarheid van rekeningen > Wijzig”.

 • U gebruikt onze apps voor mobiel bankieren

  Bij het aanmaken van een profiel voor onze smartphone en tablet-applicaties, wordt er gevraagd aan welke dienst u het wilt linken: Home’Bank of Business’Bank? Als u zowel uw privé- als uw professionele rekeningen voor mobiel bankieren wilt gebruiken, kan het zijn dat u een extra Mobile Banking-profiel moet aanmaken.

  Hoe maakt u een extra profiel aan?

  • Op smartphone zijn er 2 manieren: open de app en tik op “Mobile Banking > Profielen (bovenaan rechts) > Toevoegen” of op “Info > Profielen > Toevoegen”.
  • Op tablet: open de app en tik op het “Plus-icoon” dat u onderaan links van de bestaande profielen ziet.

 • U hebt bewaarde begunstigden

  Als u zowel Home’Bank als Business’Bank gebruikt en uw navigatie-instelling staat aan, dan kunt u vanaf nu uw begunstigden gezamenlijk beheren. U krijgt 1 lijst met al uw begunstigden en kunt aanduiden in welke dienst u ze beschikbaar wilt hebben: in Home’Bank, Business’Bank of beide. Handig als u bijvoorbeeld dezelfde energieleverancier hebt thuis en voor uw bedrijf.

  Meer uitleg over het gezamenlijk beheren van begunstigden krijgt u in onze interactieve demo : klik in het menu van de demo op “Hoe kan ik mijn Business’Bank personaliseren?”, dan op “Business’Bank-instellingen” en ten slotte op “Begunstigden > Wijzig”.

 • U gebruikt Home’Bank (Plus) Offline

  Dan moet u weten dat Home’Bank Offline gekoppeld is aan Home’Bank en Home’Bank Plus Offline aan Business’Bank. Als u zowel uw privé- als uw professionele rekeningen offline wilt beheren, kan het zijn dat u in uw softwareprogramma een nieuwe gebruiker moet aanmaken voor het profiel dat u nog niet hebt: Home’Bank of Home’Bank Plus. Offline bankieren met Home'Bank (Plus) Offline is enkel nog beschikbaar voor businesscliënten van ING.

Nog vragen?

Lees de brochure over Business’Bank (pdf)

Lees de veelgestelde vragen bij de lancering van Business'Bank.

Ontdek alle online diensten

Wist u dat...

u uw professionele rekeningen ook via smartphone en tablet kunt beheren?
Klik op de onderstaande links of scan de QR-code om onze Mobile Banking-applicaties te downloaden.

 

Een vraag over Business’Bank?

Vraagt u zich af hoe, wat, waar of waarom? U vindt vast het antwoord in de veelgestelde vragen.

Veilig internetbankieren

Een optimale beveiliging bereiken we samen. Ontdek wat ING doet en wat u kunt doen.