Zichtrekeningen

ING Professionele zichtrekening

Een zichtrekening voor fysieke personen.

U bent zelfstandige en hebt een bankrekening nodig waarmee u uw verrichtingen zowel online als in het kantoor kunt doen? In euro maar ook in andere munteenheden? En waarvoor het aantal houders en volmachthebbers onbeperkt is? Dan is de ING Professionele zichtrekening ideaal voor u. Aanvragen doet u gewoon online.

 • Een rekeningpakket op maat van zelfstandigen

  Bankieren op uw smartphone en computer, een bankkaart met Bancontact en Maestro en verrichtingen en advies in het kantoor.

 • Online, mobiel en in het kantoor

  U doet verrichtingen met deze rekening waar en wanneer u wilt: op uw computer, smartphone, tablet of in het kantoor.

 • Onbeperkt aantal houders en volmachthebbers

  U opent een ING Professionele zichtrekening op naam van zoveel personen als u wilt en ook het aantal volmachthebbers is onbeperkt.

 • 12 gratis verrichtingen in het kantoor

  Bijvoorbeeld cash afhalen aan het loket of cheques innen.

 • In euro en andere valuta

  U kunt deze rekening ook gebruiken voor verrichtingen in andere munteenheden zoals de betaling van een internationale factuur of voor internationale beleggingen.

Iedere natuurlijke persoon die een commerciële activiteit uitoefent, kan een ING Professionele zichtrekening openen. Hebt u een zichtrekening nodig voor privégebruik? Dan is er de Groene ING-Rekening voor particulieren.

De ING Professionele zichtrekening is behalve een zichtrekening ook een compleet pakket van bankdiensten. Naast het beheer van uw rekening geniet u voor maar 36 euro per jaar (inclusief btw) van de volgende diensten:

 • Online, mobiel en in het kantoor: u kunt een onbeperkt aantal verrichtingen doen via Business’Bank, de online bank van ING. Het kan ook via Phone'Bank, aan de Self'Bank-automaten, in de ING-kantoren én met de ING Smart Banking-app voor smartphone of tablet.
 • Professioneel advies in uw kantoor
 • Onbeperkt aantal houders en volmachthebbers: u opent een Professionele ING zichtrekening op naam van zoveel personen als u wilt. Ook het aantal volmachthebbers is onbeperkt.
 • 2 rekeninghouders krijgen een gratis bankkaart met Bancontact en Maestro. Dankzij Maestro betaalt u overal in Europa met uw bankkaart. Vertrekt u op reis naar een land buiten Europa? Controleer in deze lijst of u er Maestro kunt gebruiken. Als dat niet zo is, vraag dan in uw kantoor om de functie voor dat land te activeren.
 • Een vervangkaart per jaar als uw bankkaart kwijt is of gestolen wordt.
 • Gratis geld afhalen aan bankautomaten in de hele eurozone
 • 12 gratis verrichtingen in het kantoor: bijvoorbeeld biljetten of munten afhalen aan het loket of cheques innen.
 • Ook voor verrichtingen in andere munteenheden zoals de betaling van een internationale factuur of voor internationale beleggingen.
 • Uw rekeninguitreksels krijgt u online via Business'Bank. U kunt ze daar bekijken, downloaden en afdrukken.

Het totaalpakket van de ING Professionele zichtrekening is beschikbaar voor een forfaitair bedrag van 36 euro per jaar (inclusief btw). Raadpleeg het tarief voor de meest voorkomende bankverrichtingen voor natuurlijke personen.

U bent uw bankkaart verloren? Bel onmiddellijk Card Stop op +32 70 344 344 om ze te laten blokkeren of vervangen. Een gratis vervangkaart per jaar in geval van verlies of diefstal is inbegrepen in de basispakket.

De ING Professionele zichtrekening kan online aangevraagd worden (op www.ing.be), ook als u nog geen ING-cliënt bent. U moet dan rekening houden met het volgende:

 • De rekening is alleen bestemd voor rechtsbekwame, meerderjarige natuurlijke personen die in België verblijven op het moment van de aanvraag en die een e-mailadres hebben.
 • Er zijn maximaal 2 rekeninghouders mogelijk per ING Professionele zichtrekening en u kunt geen volmacht(en) geven.
 • U ontvangt uw bijhorende bankkaart en kaartlezer bij u thuis.

Voor de opening van een ING Professionele zichtrekening voor meer dan 2 rekeninghouders of niet-gedomiciliëerde houders, met volmacht(en) of in meerdere munteenheden, neemt u best contact op met uw ING-kantoor.

De ING Professionele zichtrekening is een zichtrekening voor professioneel gebruik die bestemd is voor meerderjarige natuurlijke personen. Ze kan worden aangevraagd in een ING-kantoor, rechtstreeks online op www.ing.be of via de Business’Bank-diensten van ING en wordt gratis geopend na ondertekening van het contract voor de rekeningopening online of in een ING-kantoor.  Alleen rechtsbekwame, meerderjarige natuurlijke personen die in België verblijven op het moment van de aanvraag en die over een e-mailadres beschikken, kunnen de rekeningopening online aanvragen op www.ing.be. Als de rekeningopening online wordt aangevraagd op www.ing.be, zijn er maximaal twee rekeninghouders (één in het geval van opening via Business’Bank) per ING Professionele zichtrekening toegestaan (geen volmachthebber mogelijk). Elke opening van een ING Professionele zichtrekening is onder voorbehoud van voorafgaande aanvaarding door ING België nv en wederzijds akkoord. De voorwaarden en bepalingen van de ING Professionele zichtrekening (reglementen, tarieven, productfiche en aanvullende informatie) zijn verkrijgbaar in alle ING-kantoren, op ing.be of telefonisch op het nummer 02 464 60 01. Jaarlijkse forfait van 36 euro; tarief geldig op 01/01/2018, wijzigbaar mits voorafgaande kennisgeving.

Raadpleeg hier het Algemeen Reglement voor ING-verrichtingen (met inbegrip van de Algemene voorwaarden van de Phone’Bank-, Home’Bank/Business’Bank-, Smart Banking- en Extrabranch Mobility diensten in bijlage), het Bijzonder reglement voor betalingstransacties, het Algemene voorwaarden van de ING-betaalkaart, het Tarief voor de meest voorkomende bankverrichtingen voor natuurlijke personen, Lijst van de toegestane verrichtingen, Privacy policy van ING, Algemene informatie over rekeningen en kaarten en de Informatiefiche over de Depositobescherming.

ING België nv - Bank - Vennootschapszetel: Marnixlaan 24, B-1000 Brussel- Btw BE 0403.200.393 - RPR Brussel - BIC (adres SWIFT): BBRUBEBB - IBAN: BE45 3109 1560 2789.

Vraag ze aan

U doet het gewoon online.

Vul de aanvraag in
Bevestig uw identiteit

Online, via e-mail of per post.

Uw rekening is geopend

U ontvangt uw bankkaart en kaartlezer met de post.

Info bij mijn nieuwe kaart