Retail Payments DirectDebits
Internetbankieren

ING FTP Service en SWIFTNet

Ontdek onze services voor financiële datatransfers.

Wilt u als corporate bedrijf op een veilige manier financiële berichten uitwisselen met uw bank? Zoekt u een oplossing om betalingen in bulk efficiënt door te sturen? Dan biedt ING u 2 systemen voor datatransfers: ING FTP Service en ING Service voor SWIFTNet.

 • Veilige verbinding

  De 2 oplossingen bieden een hoge beveiliging bij de transfer van bestanden naar ING.

 • Lagere kosten

  Doordat u over één communicatiekanaal beschikt om alle financiële informatie uit te wisselen, kunt u kosten besparen.

 • Betalingsorders in bulk

  Dankzij de rechtstreekse link tussen uw financiële administratiesystemen en de omgeving van ING kunt u probleemloos alle betalingsopdrachten doorsturen.

 • 2 keuzemogelijkheden

  Op basis van uw bedrijfsbehoeften kiest u voor een transfer via FTP of via SWIFTNet.

ING FTP Service is de FTP-service van ING waarmee u over internet gegevens uitwisselt met uw bank. Dankzij dit kanaal kunt u betalingsorders (commerciële en salarisbetalingen, ook SEPA-betalingen) doorgeven in vooraf vastgelegde formaten (zoals Edifact of Unifi XML). Daarnaast bezorgen wij u informatie over de status van de betalingen en over uw rekeningen.

 • Efficiëntiewinst: dankzij de integratie van businessprocessen, worden de manuele operaties tot een minimum beperkt. Daardoor stijgt de productiviteit van uw boekhoudafdeling.
 • Lagere kosten: u hoeft geen specifieke software meer te onderhouden en up te daten. Bovendien is de FTP Service gebaseerd op de wijdverspreide internetprotocollen TCP/IP en FTP. Daardoor kunt u verder bouwen op bestaande interne systemen en knippen in uw operationele kosten.
 • Correcte informatie: omdat de menselijke factor verdwijnt, vermijdt u typefouten en gemiste vervaldata.
 • Veiligheid gegarandeerd: dankzij het FTP-protocol met SSL-certificaten en versleuteld gegevenstransport zijn uw gegevens altijd optimaal beveiligd.

Grote bedrijven met een omzet van meer dan 250 miljoen euro en/of beursgenoteerde bedrijven.

ING Service voor SWIFTNet biedt u de mogelijkheid om overal ter wereld financiële informatie te ontvangen en te versturen via één kanaal. Door voor al uw financiële verkeer gebruik te maken van hetzelfde beveiligde platform, kunt u het risico beheren en de kosten beperken. ING Service voor SWIFTNet geeft corporate bedrijven en financiële instellingen toegang tot het SWIFT-netwerk. SWIFT verbindt meer dan 10.000 financiële instellingen in meer dan 200 landen.

Efficiëntiewinst: dankzij ING Service voor SWIFTNet kunt u al uw financiële berichten en bestanden uitwisselen met uw bank via één kanaal. Daardoor worden uw opdrachten sneller verwerkt en behoudt u het overzicht.

Bovendien hebt u een optimaal zicht op uw cash. Veiligheid gegarandeerd: zodra u gebruik maakt van het SWIFT-platform, kunt u rekenen op een verbinding met ING die gebaseerd is op de meest geavanceerde beveiligingstechnologie.

Lagere kosten: omdat het verkeer met verschillende banken op dezelfde, gestandaardiseerde wijze verloopt, hoeft u geen aparte softwaretools meer te onderhouden en up te daten. Zo bespaart u op uw operationele kosten.

Multibank: voor uitwisseling van verkeer met uw verschillende banken maakt u gebruik van één netwerk en geharmoniseerde standaarden. Dit betekent efficiëntieverbetering en kostenbesparing.

Grote bedrijven met een omzet van meer dan 250 miljoen euro en/of beursgenoteerde bedrijven.