De bank voor de publieke en sociale sector

Wist je dat … Een groot aantal spelers uit de publieke en sociale sector hebben bij ING een betrouwbare partner gevonden.

Eén aanspreekpunt

De missie van jouw Relationship Manager?

Je dagelijks begeleiden bij de realisatie van je projecten. Dankzij een langetermijnrelatie en zijn of haar kennis van jouw specifieke situatie, geniet je van een dienstverlening op maat, ondersteund door het advies van een team van specialisten.

Een gespecialiseerd team

Een gespecialiseerd team, toegewijd aan jouw ecosysteem: een dynamische groep van actoren, die allemaal van elkaar afhankelijk zijn. Hun doel? Uitwisselingen stimuleren, het debat aanwakkeren, ontmoetingen faciliteren om jou echte toegevoegde waarde te bieden, bovenop onze bankdiensten.

Je bent een speler uit de publieke sector

Meer dan 80% van de lokale overheden, maar ook een groot aantal regionale en federale overheden, Europese instellingen en agentschappen, supranationale organisaties … kozen ING als partner.


  • ING is de belangrijkste bank van de Vlaamse overheid. Het kassierscontract werd in 2019 met 4 jaar verlengd.

Je bent een speler uit de sociale sector

Bijna 85% van de ziekenhuizen kozen ING als partner, evenals een aanzienlijk aantal van de organisaties in de zorgsector, ngo’s, hogescholen en universiteiten, beroepsfederaties en belangengroepen, verenigingen, vakbonden, congregaties, rusthuizen, sociale secretariaten, instellingen in verband met de sociale zekerheid, ziekenfondsen…