Inkomende betalingen

Europese overschrijving (SEPA)

Betaal gemakkelijk in de Europese betaalzone

Met een Europese overschrijving betaalt u efficiënt in België en in de eengemaakte Europese betaalzone (SEPA). Door de SEPA-afspraken is sinds 1 februari 2014 enkel nog de Europese overschrijving van toepassing in alle landen van de SEPA-zone.

 • Efficiënt betalen

  Dankzij ING regelt u vlot binnen- en buitenlandse overschrijvingen via Telelink@Isabel of Business'Bank. U houdt ook op elk moment het overzicht.

 • Veilige omgeving

  U werkt altijd binnen de beveiligde ING-betaalomgevingen. Bovendien hebt u snel het bewijs dat uw betaling is uitgevoerd.

 • Precieze betaalinstructies

  Door de memodatum wordt elke betaling stipt tegen de juiste vervaldag uitgevoerd.

Met een Europese overschrijving SEPA betaalt u efficiënt in België en in alle landen van de SEPA-zone*. Vanaf 1 februari 2014 vervangt de Europese overschrijving SEPA definitief de binnenlandse.

De Europese overschrijving SEPA bevat een uniek IBAN- en BIC-nummer:

 • IBAN-code: samengesteld uit een rekeningnummer, een landcode en een numerieke controlesleutel. Gebruik onze tool om de IBAN te berekenen voor uw rekeningnummer(s).
 • BIC-code: unieke code om banken internationaal te identificeren. De BIC van ING België is BBRUBEBB. Zoek de BIC van andere internationale banken op de website van Swift (Engels).

Bij een Europese overschrijving SEPA gelden de volgende criteria:

 • De rekening van de opdrachtgever en van de begunstigde moeten geopend zijn in één van de landen van de SEPA-zone*.
 • De betaling moet opgesteld zijn in euro.

* De SEPA-zone bestaat uit de lidstaten van de Europese Unie (België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal inclusief de Azoren en Madeira, Roemenië, Slovenië...)

Alle organisaties die op een efficiënte manier betalingen willen beheren.

U regelt uw overschrijvingen vlot via internet met Telelink@Isabel of Business'Bank.

Raadpleeg de tarievenbrochure (pdf).