Overlijdensverzekering met afnemend kapitaal

Deze verzekering is een tijdelijke overlijdensverzekering met afnemend kapitaal die het uitstaande saldo van een krediet gedeeltelijk of volledig dekt. U kiest zelf het percentage van het geleende kapitaal dat u wilt verzekeren.


 

 

Uw voordelen

  • Betrouwbaar: u vermijdt dat nabestaanden het uitstaande saldo van uw krediet (volledig of gedeeltelijk) moeten betalen wanneer u overlijdt.
  • Flexibel: het verzekerde kapitaal neemt steeds af. Zo bent u er zeker van dat u nooit te veel of te weinig gedekt bent.
  • Fiscaal aftrekbaar: de premie is fiscaal aftrekbaar als beroepskosten of in het kader van langetermijnsparen.

Looptijd

De looptijd van de schuldsaldoverzekering is variabel, aangezien ze het verloop van het gedekte krediet volgt. Wanneer uw krediet afloopt, wordt het verzekerde kapitaal nul en loopt uw schuldsaldoverzekering af.

Premie

U betaalt risicopremies gedurende de volledige looptijd van het contract. Die worden elk jaar herberekend op basis van het verzekerde kapitaal en uw leeftijd. Ze verminderen dus naarmate uw verzekerde kapitaal ook vermindert. U betaalt de premies maandelijks.

Fiscale aspecten

Gaat u de verzekering aan als rechtspersoon? Dan kunt u de premies als beroepskosten aftrekken, op voorwaarde dat uw zaak als begunstigde van het contract wordt aangeduid.

Sluit u de verzekering af als natuurlijke persoon? Dan kunt u een belastingvermindering krijgen in het kader van langetermijnsparen, op voorwaarde dat de begunstigde uw partner is of een bloedverwant tot de tweede graad.

Geïnteresseerd in een schuldsaldoverzekering?

Neem contact op met uw ING-gesprekspartner.