Rekeningopening – Vraag een rekeningopening

U bevindt zich in de rubriek Hulp bij het beheer van de mandaten en niet in onze beveiligde omgeving. Als uw Business’Bank- of Telelink@Isabel-sessie verlopen is, kunt u zich opnieuw aanmelden. Om te vermijden dat uw beveiligde sessie verloopt, klikt u elke 5 minuten op het scherm van uw Business’Bank- of Telelink@Isabel-sessie.

Doel van het scherm

Op dit scherm kunt u een nieuwe rekening openen voor een rechtspersoon.

 • U kunt een bestaande rekening kopiëren.
  De kenmerken en mandaten van de geselecteerde rekening worden dan toegepast op de nieuwe rekening. De volgende bepalingen blijven ook behouden: het ING-kantoor waar de te kopiëren rekening wordt beheerd, de verzendingswijze van de rekeningafschriften en de toegang tot Home'Bank Plus of Telelink@Isabel.
 • U kunt een nieuwe rekening openen met nieuwe kenmerken en nieuwe mandaten.

Als u een rekening wilt openen voor een rechtspersoon die nog geen cliënt is bij ING, selecteert u "Rekeningopening voor een nieuwe rechtspersoon". U wordt dan automatisch naar onze website geleid.

Mogelijke acties

 • Kies de rechtspersoon voor wie u een nieuwe rekening wilt openen.
  Om toegang te krijgen tot deze functie moet u mandataris met handtekeningbevoegdheid zijn, wettelijke vertegenwoordiger of Agent in het kader van een Agent Agreement met ING.
 • Kies vervolgens het type rekening dat u wenst te openen.
  U hebt de keuze tussen een ING Ondernemingsrekening Plus (zichtrekening), een ING Oranje Boekje (spaarrekening) en een Groen Boekje (spaarrekening).
 • Klik op "Volgende" om een bestaande rekening te kopiëren of om een nieuwe rekening aan te maken.

Als u kiest om een bestaande rekening te kopiëren, vermeldt u het te kopiëren rekeningnummer of selecteert u de rekening uit de lijst.

Opgelet: een rekening kopiëren is alleen mogelijk als u al een rekening van hetzelfde type hebt.

Ongeacht u een rekening kopieert of opent, u kunt altijd een alias toevoegen en de contactgegevens voor de nieuwe rekening wijzigen. Uw eigen gegevens worden automatisch ingevuld, maar die kunt u gemakkelijk aanpassen. De gegevens worden uitsluitend gebruikt voor die specifieke aanvraag. De contactpersoon wordt op de hoogte gebracht van de behandeling van de aanvraag.