Gebouw en materiaal

Brandverzekering blokpolis

AXA Comfort Thuis Speciaal - Buildimo - Buildimax - Buildimax All Risk, verzekerd door AXA Belgium

Ben je eigenaar of mede-eigenaar van een gebouw met meer dan drie eenheden met uitsluitend residentieel gebruik of met een combinatie van bewoning en kantoren of handelsactiviteiten? Met de brandverzekering AXA Comfort Thuis Speciaal - formule Buildimo - Buildimax - Buildimax All Risk verzeker je je gebouw met een gerust hart.

 • Formule op maat

  Kies een formule op maat van het soort gebouw: groot of klein, afwerkingsgraad, …

 • All Risk formule

  Alles is gedekt, behalve wat uitgesloten is.

 • 24/7 bijstand

  AXA staat 24/7 voor je klaar en zorgt bijvoorbeeld voor tijdelijk onderdak bij onbewoonbaarheid voor verzekerde bewoners.

Wat?

AXA Comfort Thuis Speciaal – Formule Buildimo – Buildimax – Buildimax All Risk  is een brandverzekering voor een gebouw dat uit meer dan drie eenheden bestaat, met uitsluitend residentieel gebruik of met een combinatie van bewoning en kantoren of handelsactiviteiten. Dit gebouw kan één of meerdere eigenaars hebben. 

Voor wie?

Zowel natuurlijke als rechtspersonen kunnen deze verzekering onderschrijven voor gebouwen waarvan ze eigenaar zijn.

Looptijd

Je contract wordt voor een duur van één jaar afgesloten en wordt stilzwijgend verlengd tenzij u ten laatste drie maanden voor hoofdvervaldag opzegt. 

Interesse?

Neem contact op.

Het ene gebouw is het andere niet. Kies uit één van de volgende drie formules afhankelijk van de noden én de afwerking van het gebouw: Buildimo

Buildimax

Buildimax All Risk

Gebouw
Gemeenschappelijke inhoud
Basisdekkingen zoals brand, ontploffing, breken en barsten van glas, natuurrampen,…
Schade door accidentele verontreiniging aan zwembaden en bubbelbaden
Schade veroorzaakt aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw tijdens de verhuizing van elke bewoner
Diefstal van de gemeenschappelijke inhoud
Vervanging van sleutels en sloten in geval van diefstal

Buildimo: kies deze basisformule wanneer je eigenaar of mede-eigenaar bent van een (klein) gebouw met een eenvoudige afwerking. Deze formule biedt de essentiële basisdekkingen aan tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding zonder onnodige extra’s. Lees de algemene voorwaarden en het informatiedocument van Buildimo voor je dit contract afsluit.

Buildimax: kies deze formule wanneer je eigenaar of mede-eigenaar bent van een recent of gerenoveerd gebouw. In deze formule is het gebouw nog beter beschermd door uitgebreidere dekkingen en hogere uitkeringsplafonds. Raadpleeg de algemene voorwaarden en het informatiedocument van Buildimax alvorens je dit contract afsluit.

Buildimax All Risk: kies deze formule (alles is gedekt behalve wat uitgesloten is) wanneer je eigenaar of mede-eigenaar bent van een recent of gerenoveerd groot gebouw. In deze formule zitten de XXL-dekkingen vervat evenals nog hogere interventieplafonds. Lees de algemene voorwaarden en het informatiedocument van Buildimax All Risk voor je dit contract afsluit.


Belangrijkste gemeenschappelijke uitsluitingen:
 • Opzettelijk schadegeval, door jou veroorzaakt of waaraan je medeplichtig bent.
 • Gebouwen in opbouw, verbouwing of herstelling én hun inhoud, behalve als ze bewoond of normaal bewoonbaar zijn én er een oorzakelijk verband is met de werkzaamheden.
 • Voorzienbare schade zoals deuken, vlekken, …
 • In de formule Buildimo is er geen gemeenschappelijke inhoud gedekt.
Polis wijzigen

Stuur een mailtje met wat je wilt veranderen naar building4axa@axa.be.

Aangifte doen

Dankzij de bijstandslijn van AXA kun je dag en nacht rekenen op bijstand. Bovendien kan je rekenen op een snelle evaluatie en afhandeling van het schadegeval.

Hoe dien je je schadeaangifte in?

 • Bel naar +32 2 550 05 55 voor bijstand.
 • Bel naar +32 2 464 64 01 (keuze 4 AXA – 1 schade – 2 onderneming – 3 building) voor een schadeaangifte.
 • Doe een aangifte via mail naar claimsdeclaration@axa.be.
Niet helemaal tevreden?

Neem contact op:

 • Via het nummer +32 2 547 61 01
 • Via mail naar klachten@ing.be
 • Met ING Complaint Management, Sint-Michielswarande 60, 1040 Brussel

Deze klacht wordt door AXA behandeld. Als het geschil langs deze weg niet opgelost raakt, kun je terecht bij de ombudsman voor bankgeschillen, Ombudsfin, North Gate II, Koning Albert II-laan 8 1000 Brussel. Bel +32 2 545 77 70 of mail naar ombudsman@ombudsfin.be.

Verzekeringen en belangenconflict: u kan kennis nemen van de algemene informatie betreffende de verzekeringen en de beschrijving van het belangenconflictenbeleid, met inbegrip van de voordelen:

 • Van ING België nv als verzekeringsbemiddelaar: surf naar www.ing.be en ga naar “tarieven en reglementen > Informatie en Reglementen > Verzekeren”.
 • Van AXA Belgium als verzekeraar: surf naar www.axa.be.