Internationaal ondernemen

Documentair incasso en documentair krediet

Internationale handel met risicobeperking op maat.

Bedrijven die handelsrelaties uitbouwen met het buitenland willen maar al te graag het risico beperken bij internationale transacties. En dat is net waar ING Trade Finance Services hen mee helpt.

 • Documentair krediet en documentair incasso beperken uw risico

  U wilt zeker zijn dat men u betaalt. Of dat goederen of diensten u geleverd worden. Die zekerheid kunt u op verschillende manieren inbouwen. Documentair krediet is het veiligste. Maar het werkt trager en is duurder. Documentair incasso is goedkoper en werkt sneller. Maar is minder zeker.

 • Hoe weet u welke methode u het beste past?

  Baseer uw keuze op basis van de relatie die u al dan niet met uw handelspartner heeft opgebouwd. En bekijk zeker de politieke situatie van het land waarmee u zaken doet.

 • Documentair krediet voor maximale zekerheid

  Bij Documentair krediet zal de importeur betalen na voorlegging van welbepaalde documenten die gecontroleerd zijn door de bank. U als leverancier/exporteur bent zeker betaald te worden na verzending van de goederen.

 • Documentair incasso: de snellere en kostenbesparende regeling

  Documentair incasso garandeert geen betaling. Maar zorgt er wel voor dat de importeur/klant geen goederen in ontvangst kan nemen zonder te betaald of een wisselbrief getekend te hebben. De bank is tussenpersoon, speelt bepaalde vervoersdocumenten door en int de betaling.

 • Beperkingen bij documentair incasso

  Vermits vervoersdocumenten bij wegtransport met de goederen meereizen is documentair incasso alleen weggelegd voor maritiem transport. De bank kijkt de documenten niet na: dat is wel zo bij documentair krediet.