Retail Payments DirectDebits
Internationaal

Documentair incasso en documentair krediet

Internationale handel met risicobeperking op maat.

Bedrijven die handelsrelaties uitbouwen met het buitenland willen maar al te graag het risico beperken bij internationale transacties. En dat is net waar ING Trade Finance Services hen mee helpt.

 • Documentair krediet en documentair incasso beperken uw risico

  U wilt zeker zijn dat men u betaalt. Of dat goederen of diensten u geleverd worden. Die zekerheid kunt u op verschillende manieren inbouwen. Documentair krediet is het veiligste. Maar het werkt trager en is duurder. Documentair incasso is goedkoper en werkt sneller. Maar is minder zeker.

 • Hoe weet u welke methode u het beste past?

  Baseer uw keuze op basis van de relatie die u al dan niet met uw handelspartner heeft opgebouwd. En bekijk zeker de politieke situatie van het land waarmee u zaken doet.

 • Documentair krediet voor maximale zekerheid

  Bij Documentair krediet zal de importeur betalen na voorlegging van welbepaalde documenten die gecontroleerd zijn door de bank. U als leverancier/exporteur bent zeker betaald te worden na verzending van de goederen.

 • Documentair incasso: de snellere en kostenbesparende regeling

  Documentair incasso garandeert geen betaling. Maar zorgt er wel voor dat de importeur/klant geen goederen in ontvangst kan nemen zonder te betaald of een wisselbrief getekend te hebben. De bank is tussenpersoon, speelt bepaalde vervoersdocumenten door en int de betaling.

 • Beperkingen bij documentair incasso

  Vermits vervoersdocumenten bij wegtransport met de goederen meereizen is documentair incasso alleen weggelegd voor maritiem transport. De bank kijkt de documenten niet na: dat is wel zo bij documentair krediet.

 • Voor de levering:
  Eens de goederen verzonden, en afhankelijk van het type transactie) kan ING u het bedrag van het documentair krediet (tegen conforme documenten) of –incasso voorschieten (disconteren). Op de uitbetaling staat een termijn, bijvoorbeeld 60 dagen na verzending van de goederen.
 • Na de levering:
  U geeft uw buitenlandse klant betalingsuitstel? ING schiet u graag het bedrag voor na aftrek van kosten en interesten (discontoverrichting). Meestal hebt u zelfs geen bijkomend krediet nodig (voorbeeld: geconfirmeerd documentair krediet of documentair incasso met bankaval).

In de herfst van 2017 lanceerde ING het volledig vernieuwde InsideBusiness Trade 2.0. Dit platform is een sterk staaltje technologie met nieuwe mogelijkheden en slimme functies.

Geïnteresseerd?
Neem contact op met uw ING-contactpersoon voor internationale handel, die u graag alles over InsideBusiness Trade 2.0 vertelt.

Door uw betaling te verzekeren profileert u zich als een betrouwbare handelspartner. ING helpt u om uw zakenpartner extra financiële zekerheid te bieden, terwijl uw liquiditeit voor andere projecten groter wordt.

ING kan u met andere diensten helpen zoals het vooraf controleren van documentkopieën bij documentair krediet export.

Download onze online leaflets voor een uitgebreide beschrijving van documentair krediet en documentair incasso.