Dagelijks beheer

ING Food & Agri Day | 12 mei

People | Profit | Planet

ING Food & Agri heeft één missie: haar netwerk en kennis van de agrovoedingssector delen.


Op 12 mei brachten we 80 CEO's van belangrijke agrovoedingsbedrijven samen in de stoeterij van Willy Naessens om er te debatteren over de uitdagingen van de sector. 

De 3 onderwerpen op het menu?

People

Gemotiveerde werknemers vormen het hart van je onderneming. Vandaag is de agrovoedingssector op zoek naar de juiste profielen, en die zijn schaars. Waar vind je ze, hoe trek je ze aan en vooral: hou je goede werknemers aan boord? Ook digitalisering is een must. Hoe zorg je ervoor dat je personeel de digitale transitie omarmt? Hoe zet je in op loopbaanontwikkeling? Wat maakt je aantrekkelijk als werkgever? Hier horen ook onderwerpen thuis als ‘werkbaar werk’, ‘gezondheid’ en ‘veiligheid op het werk’. 


Profit

Agrovoedingsbedrijven streven naar duurzame groei en winst. Prijsvolatiliteit en inflatie brengen die doelstellingen in gevaar. Ook beschikbaarheid en transport vormen steeds meer een uitdaging. Welke oplossingen zijn er voor stijgende aankoop- en productiekosten? Hoe reageren klanten op stijgende verkoopprijzen? Ben je gewapend om hogere schommelingen in je werkkapitaal te vermijden?


Planet

Klanten, investeerders, je personeel, de overheid en banken verwachten dat je inspanningen levert op vlak van duurzaamheid. Zowel ecologisch als sociaal. Vandaag is duurzaamheid geen ‘nice to have’ maar een ‘must-have’. Hiermee kan je steeds meer het verschil maken. Welke inspanningen levert je bedrijf om water- en energieverbruik te reduceren? Hoe verklein je je koolstofafdruk? Meer dan 400 professionals uit de agrovoedingssector kwamen er ook samen voor een netwerkavond met een show van Jan Jaap van der Wal. Hij gaf er een persoonlijk, komisch verslag van de debatten overdag.


Herbeleef de hoogtepunten

Aftermovie ING Food & Agri Day