Dagelijks beheer

5 juni 2018

Hoe vermijdt u als vakman fouten in uw boekhouding? Enkele tips op een rij:

Als bouwspecialist wil u dagelijks het onderste uit de kan halen voor uw zaak. Maar ondernemen betekent ook een heleboel administratieve formaliteiten. Hoe u snel en efficiënt uw boekhouding beheert - zónder fouten? We zetten het nodige op een rij.

Alles begint bij een goede boekhouder

Haast iedere zelfstandige in de bouwsector voelt zich wel vaker een manusje-van-alles. Toch hoeft u zeker niet alles zélf te doen, en zeker niet uw boekhouding. Akkoord, u wil waarschijnlijk een goed zicht bewaren op de financiële gezondheid van uw bedrijf. Maar dat doet u best met een goede boekhouder als sparringpartner. Liefst eentje die gespecialiseerd is in de bouwsector.

Probeer de basisprincipes van facturen te begrijpen

Het gros van de bouwspecialisten laat zich bijstaan door een doorgewinterde boekhouder in het vak, maar stelt wel zelf de eigen facturen op. Klinkt herkenbaar? Dan begrijpt u dat u maar beter de basisbegrippen en -principes van facturatie snapt.

Zo weet u waarschijnlijk dat facturen bepaalde elementen zoals uw btw-nummer en dat van de klant moeten bevatten. En dat ze een chronologische nummering hebben, en u daarom niet zomaar facturen mag schrappen. Maar wist u ook dat u met een goed facturatieproces zichzelf kunt beschermen tegen wanbetalers? Of kent u het wel en wee van betalingsherinneringen? Met deze kennis bespaart u uw onderneming alvast een berg tijd en last uit.

Gebruik een slimme facturatieoplossing

Een goede boekhouder en basiskennis van facturatie zijn een mooi begin. Maar wat als u het proces van facturen verzenden kon automatiseren? Juist ja, en dat is waar een facturatietool in het spel komt.

Met ING Invoice Solutions creëert en verstuurt u bijna moeiteloos facturen naar al uw klanten. Alle belangrijke onderdelen van uw factuur worden voorgesteld en u weet netjes wat u waar moet vermelden. Eindelijk: geen gedoe meer met Word of Excel! Wist u dat u zelfs timetracking mogelijkheden hebt voor iedere werknemer? Als kers op de taart houdt u de vinger aan de pols voor mogelijke laattijdige betalingen én krijgt u in een oogopslag een beeld van uw financiën.