Dagelijks beheer

4 december 2017

3 tools om als bouwspecialist uw financiën in 1 oogopslag te beheren

Een kleine verkeerde inschatting en de kosten kunnen zich al snel opstapelen, zeker in de bouwsector. U hebt er daarom belang bij om te allen tijde het overzicht te bewaren. Zeg de financiële chaos vaarwel en maak gebruik van deze 3 tools.

1. Gespecialiseerde boekhoudpakketten

Lijkt uw boekhouding een onbegrijpelijk kluwen? Daar bent u niet alleen in. Een goede boekhouder is een zegen, maar tegenwoordig bestaat er ook software waarmee u zelf uw boekhouding regelt. Dergelijke programma’s laten u toe om, wanneer u maar wil, zelf analytische rapporten te genereren.

Bepaal welke KPI’s (omzet, marges, aantal offertes, ziekteverzuim…) voor uw onderneming belangrijk zijn en de software stelt voor u een boordtabel op. U ziet onmiddellijk de stand van zaken, zonder dat daar een afspraak met de boekhouder aan te pas komt. Dit soort tools kan ook feilloos uw jaarrekening en prognoses opmaken. Een echte must om een administratieve rompslomp te voorkomen en om snel inzichten te krijgen in uw onderneming.

2. Software voor beheer van projecten en financiën

Technische investeringen zorgen voor grote vaste kosten, er raakt slijt op uw machines, nu en dan moet u reparaties laten uitvoeren… Kosten stapelen zich allemaal snel op. Hebt u een goed zicht op al uw financiën of komt u soms wel eens voor verrassingen te staan? Een ding is zeker: software waarmee u projecten kan opvolgen en uw financiën overziet is van onschatbare waarde.

Vaak gaat u om met grote sommen geld, dus beseft u dat u zich de kleinste fout niet kan permitteren.

3. Facturatiesoftware

Vliegensvlug facturen opmaken en versturen? Zonder dat u hoeft te werken met uw eigen templates? Dankzij de juiste facturatiesoftware is die klus snel geklaard.

Meer nog, met een oplossing zoals ING Invoice Solutions krijgt u in een oogopslag zicht op uw financiën. Ook kunt u zien binnen welke termijn uw klanten betalen, zodat u weet wanneer u gemiddeld uw inkomsten ontvangt.

Dankzij deze functionaliteiten is facturen opstellen en versturen zeker geen titanenwerk meer. En kunt u als bouwspecialist zich dus langer toespitsen op uw business!