Dagelijks beheer

7 juli 2017

Hoe kunt u als freelancer meer tijd vrijmaken?

Freelancers hebben vaak een druk werkleven: nieuwe klanten zoeken, werken aan projecten, administratie beheren, … Uiteraard is dat allemaal belangrijk voor uw bedrijf, maar vaak komt u tijd tekort om alles gedaan te krijgen. We geven u daarom graag een aantal tips om tijd te winnen.

Tip 1: Stel prioriteiten en doe aan timemanagement

Maak een lijst van al uw taken en orden ze volgens prioriteit. Zo bewaart u het overzicht. Een goede richtlijn? Zet de prioritaire zaken bovenaan uw lijst en begin er uw dag mee.

Het kan ook helpen om voor elke taak in te schatten hoeveel tijd u eraan gaat besteden en wanneer u eraan gaat werken. Op die manier krijgt u een realistisch zicht op uw agenda.

Tip 2: Laat uw administratie niet liggen

Administratie en in het bijzonder facturatie zijn vaak een grote bron van frustratie en tijdsverlies voor ondernemers. Velen ervaren het als saai en complex werk.

Toch is het belangrijk om uw facturatie niet lang te laten liggen. Hoe korter u op de bal speelt met het uitsturen van uw factuur, hoe sneller u betaald en dus beloond wordt voor uw geleverde werk. Zeker als uw klanten niet altijd stipt betalen, bent u er het best snel bij.

Tip 3: Maak gebruik van onlinetools

Tegenwoordig is er een overvloed aan onlinetools die uw leven gemakkelijker maken. Onlinetools kunnen u helpen bij uw klanten- of voorraadbeheer, de follow-up van projecten, … De mogelijkheden zijn eindeloos en veel efficiënter dan alles handmatig op papier bijhouden.

Tip 4: Werk intensief samen met uw boekhouder

Uw boekhouder is een expert op het vlak van financiële zaken. Werkt u er goed mee samen? Dan krijgt u een beter zicht op uw financiën én hoeft u er minder tijd aan te spenderen. Een goede boekhouder kan een wereld van verschil betekenen voor uw onderneming.

Meer info?

Krijgt u graag nog meer tips voor freelancers of vraagt u zich af wat wij voor u kunnen doen?