Dagelijks beheer

21 december 2017

"Als vakman wil u niet prutsen met offertes en facturen, u wil gewoon uw ding doen"

Mario Baptist beantwoordt aan het typische beeld van een chauffagist: de hardwerkende vakman die u graag uitnodigt voor een kopje koffie aan tafel. Met zijn bvba De Keteldokter trekt hij heel België door en komt hij overal over de vloer, tot in de meest persoonlijke plekken in huis. Meestal luistert hij naar de verhalen van zijn klanten, tijd om eens te luisteren naar dat van hem.

Vakmanschap + jovialiteit = bedrijvigheid

"Uw centrale verwarming heeft onderhoud nodig, een leiding is gesprongen, u wil een nieuwe douche installeren … Vroeg of laat heeft iedereen wel eens een chauffagist nodig," vertelt Mario Baptist zeer bescheiden. Voldoende vraag naar de diensten van De Keteldokter is er dus zeker. Maar dat is niet de enige reden waarom hij zoveel gevraagd wordt.

Als vakman met meer dan 10 jaar ervaring kent Mario zijn vakgebied natuurlijk als geen ander. En de reputatie van betrouwbaar vakman is goud waard. Toch valt ook het menselijke aspect van zijn werk niet te onderschatten. "U komt dagelijks in contact met mensen. Die vertellen al eens een verhaal dat ze niet kunnen of willen vertellen aan familie of vrienden. Tegen mij kunnen ze dat wel," glimlacht Mario.

Schoenmaker, blijf bij uw leest

Iets wat ongetwijfeld bekend in de oren klinkt voor veel ondernemers: "Op sommige momenten is zo’n eigen zaak wel echt een administratieve rompslomp. Ik ben chauffagist en daar ligt al mijn kennis en kunde. De tijd die ik al verloren heb aan prutsen met offertes en facturen…", zucht Mario. "En dat terwijl ik niet wil uitzoeken hoe het financiële beheer van een onderneming in elkaar zit. Als vakman wil u gewoon uw ding kunnen doen."

Tool als middel tegen administratieve kopzorgen

Een jaar geleden besloot hij ING Invoice Solutions te gebruiken, om zichzelf die administratieve kopzorgen te besparen. En dat is hem goed bevallen, zo zegt hij: "Het is heel gebruiksvriendelijk, alles wijst zichzelf uit. Gegevens van klanten kan ik makkelijk ingeven en achteraf terug opzoeken. Een enorm verschil met alles bijhouden op papier!"

Al zijn facturen stuurt Mario via de tool meteen ook door naar zijn boekhouder. "Zoveel minder paperassen, nu kan ik mijn tijd veel efficiënter benutten. Ik kan het iedereen aanbevelen die zich het liefst van al gewoon bezighoudt met zijn vak," besluit hij.