Dagelijks beheer

12 juni 2018

Op zoek naar een eenvoudige oplossing om uw facturen online te beheren?

De meeste ondernemers besteden veel tijd aan facturen opstellen, versturen en opvolgen. Met ING Invoice Solutions bespaart u voortaan niet alleen tijd, maar hebt u ook een echte beheertool voor de opvolging van al uw facturen.

Maakt u gebruik van facturatiesoftware?
"De ondernemers die hier wél gebruik van maken, sparen nochtans naar eigen zeggen twee tot zeven uur per week uit."

Wist u dat een recent onderzoek heeft aangetoond dat 37% van de kmo’s geen facturatiesoftware heeft? De ondernemers die hier wél gebruik van maken, sparen nochtans naar eigen zeggen twee tot zeven uur per week uit. Met het oog op die gigantische tijdswinst stelt ING zijn klanten een oplossing voor, in samenwerking met twee Finse ondernemingen: Zervant en Basware. “Zervant ontwikkelde de facturatiesoftware, die nu al gebruikt wordt door honderdduizend ondernemers in 48 landen”, vertelt Stijn Gilissen, Product Manager ING Invoice Solutions. “Daarnaast is Basware een toonaangevende speler op de markt van purchase-to-pay en e-invoicingoplossingen in de zakenwereld.”

Facturatie van A tot Z
"De ondernemers die hier wél gebruik van maken, sparen nochtans naar eigen zeggen twee tot zeven uur per week uit."

“Het idee achter ING Invoice Solutions is eenvoudig”, legt Stijn Gilissen uit. “ING-klanten kunnen hun facturatie van A tot Z online regelen: offertes maken en die omzetten in facturen, facturen en rappels verzenden, betalingen opvolgen, rapporten maken en documenten naar de boekhouder doorsturen.” Die onlineapplicatie (toegankelijk op pc of tablet) maakt het mogelijk om offertes en facturen voor te bereiden en zelfs automatisch in pdf-formaat naar uw klanten te sturen.

Maar er is meer! Met deze tool kunt u nu al opteren voor het elektronische facturatieformaat dat de federale overheid en de gewestelijke overheden op termijn willen invoeren. “Alleen als de facturen niet elektronisch kunnen worden verstuurd, kiezen we voor e-mail. Aanvaardt uw klant geen elektronische facturen of facturen per e-mail? Dan stuurt u gewoon met één muisklik een papieren versie per post. U betaalt hiervoor 90 cent per factuur, alles inbegrepen. Gedaan met printen, vouwen en naar de post hollen!”

De voordelen van de automatische opvolging?
"De applicatie brengt onbetaalde facturen onder uw aandacht, zodat u snel een rappel kunt sturen."

Ook de automatische opvolging van de betalingen valt erg in de smaak bij ondernemers. “Wanneer de facturen op de ING-rekening van uw onderneming betaald zijn, krijgen die automatisch de status ‘betaald’ in ING Invoice Solutions”, gaat Stijn Gilissen verder. “Leuke extra: de applicatie brengt onbetaalde facturen onder uw aandacht, zodat u snel een rappel kunt sturen. Ook dat geeft een enorme tijdswinst voor de ondernemer, goed voor de worklife-balans.”

Gratis proefversie

ING Invoice Solutions biedt u nog heel wat andere handige functies, waaronder de mogelijkheid om uw klantenbestand en productfiches automatisch te importeren. Als onderneming kunt u gedurende 30 dagen een gratis proefversie gebruiken. “Zo kunt u de software zelf op de werkvloer uitproberen en kijken of deze u effectief tijdswinst oplevert”, besluit Stijn Gilissen. Na de proefperiode hebt u keuze uit drie abonnementsformules die gaan van 15 tot 50 euro per maand (excl. btw).

Wilt u ook 30 dagen lang profiteren van de gratis versie?