Dagelijks beheer

11 juli 2018

Sterke leiders geven vrijheid: Leadership 4.0

Met dik 4.800 medewerkers – and counting! – en 350 dochterbedrijven, leiden oprichters Jef De Wit en Dirk Deroost hun groep Cronos al bijna 30 jaar richting groei. Belangrijker nog, ze houden hun archipel evenwichtig bij elkaar. Hun recept steunt op één fundamenteel principe: “Geef ieder de vrijheid om te doen waar hij of zij goed in is.”

Cronos is een hybride groep die het midden houdt tussen een investeringsholding, een start-upincubator en een wervings- en selectiebureau. Ze focussen op consultancy, “want de combinatie van een eigen product en consultancy werkt niet”. Van bij de beginjaren koos het leidersduo ervoor om telkens jonge mensen op te leiden en hun vervolgens de kans te geven hun eigen bedrijf op te richten binnen de groep. Kortom, bij Cronos is iedereen min of meer entre- of intrapreneur.

Dirk Deroost mag dan wel de neiging hebben om de impact van zijn leiderschap te minimaliseren, samen met zijn ‘bloedbroeder’ Jef De Wit wijkt hij niet af van een aantal fundamentele principes waarop het succes van hun bedrijvengroep stoelt. “Wat niet per definitie betekent dat onze formule een garantie is voor succes in een andere omgeving”, voegt hij toe.

 

Leadership 4.0 in de praktijk


Voor Cronos betekent ‘leadership 4.0’ concreet:

  • “Durf op lange termijn (vijf tot tien jaar) te denken én te handelen. Werf mensen aan die bereid zijn om zich te binden aan de organisatie.”
  • “Geef mensen de vrijheid om te doen waarin ze uitblinken. Geef ze ook plaats om te falen en tijd om te groeien. Dat maakt je als bedrijf bovendien aantrekkelijk voor jong talent.”
  • “Echte ondernemers onderschatten vaak het financiële luik van hun start-up. Wij geven ze kans hun ondernemingstalent volop te ontplooien binnen de groep.”
  • “Twee leiders aan de top houden elkaar in balans. Tegelijk vermijden we het risico dat er eentje – en met hem het bedrijf – ontspoort.”
  • “We laten bewust geen externe aandeelhouders toe. Zo kunnen we de groep in alle vrijheid blijven uitbouwen, volgens onze eigen filosofie.”
  • “Neem niet te veel hooi op je vork. Bewaar focus en omring je met een team dat blijft inspireren.”
En bij ING?

Erik Van Den Eynden, CEO van ING België, deelt zijn visie over leiderschap. Voor hem verschilt ‘leadership 4.0’ in essentie niet zo veel van het klassieke leiderschap. “Voor mij draait leadership 4.0 vooral om tempo maken en impact creëren op een hele snelle basis.”

Erik Van Den Eynden, CEO van ING België, deelt zijn visie over leiderschap

Meer weten?

Leadership 4.0 maakt onderdeel uit van de Business 4.0-reeks. Wilt u meer leren over ondernemen in de vierde versnelling?