Dagelijks beheer

11 juni 2018

De papieren factuur is nog niet helemaal verdwenen

Facturen uitsturen saai? Niet als u ze beschouwt als een zuurverdiende beloning voor uw goede werk als zelfstandige in plaats van als een lastig karweitje! Dankzij de ontwikkeling van e-invoicing en elektronische facturatie gaat facturen uitsturen vlotter dan ooit tevoren. Toch is de klassieke, papieren factuur nog niet helemaal verdwenen. In enkele gevallen krijgt ze zelfs nog steeds de voorkeur.

Volgens de wet worden papieren en elektronische facturen als gelijkwaardig beschouwd. Veel bedrijven zijn sinds 1 januari 2013, wanneer deze regel van kracht ging, dan ook overgeschakeld op e-facturatie. Deze vorm van factureren heeft verschillende voordelen. Elektronisch factureren is niet alleen sneller en milieuvriendelijker, de kans op fouten wordt dankzij vergevorderde automatisering bovendien ook een pak kleiner.

Papieren facturen elektronisch versturen

Ook voor de consument zijn er heel wat voordelen verbonden aan e-invoicing. Elektronische facturen zijn altijd opvraagbaar, makkelijk te archiveren en ze kunnen veilig betaald worden. Ondanks de vele voordelen is nog niet elke consument al klaar om de overstap naar digitaal te maken. Zij hebben daarom, wettelijk gezien, steeds het recht om een papieren factuur aan te vragen.

Om als onderneming het overzicht te bewaren en elke klant de juiste factuur toe te sturen, is een goede online facturatietool essentieel. Die helpt u om offertes en facturen op te stellen op elk moment van de dag en volgt uw openstaande betalingen op. Het is bovendien zelfs mogelijk om rechtstreeks papieren facturen uit te sturen via online facturatiesoftware. Zo beheert u al uw facturen op dezelfde plek, bent u zeker dat uw klant de factuur ontvangt en wint u tijd en geld.

Ontdek de post-functie van ING Invoice Solutions (1)

Om factureren nog makkelijker te maken, kreeg ING Invoice Solutions een post-functie. Met de post-functie verstuurt u papier facturen met één druk op de knop en combineert u de voordelen van e-factureren met die van papieren facturatie. U verzendt papieren facturen even snel als elektronische, hoeft niet zelf naar het postkantoor te gaan en profiteert bovendien van lagere kosten. En uw klant? Die krijgt de papieren factuur waar hij recht op heeft.

Door uw papieren facturen te versturen met de post-functie:
  • Bespaart u tijd. Het opstellen en verzenden van een papieren factuur met ING Invoice Solutions gaat even snel als het opstellen en verzenden van een elektronische factuur.
  • Hoeft u niet naar het postkantoor te gaan. Door gebruik te maken van de post-functie van ING Invoice Solutions, worden uw papieren facturen verzonden voor u. U hoeft dus zelf niets te printen!
  • Bent u zeker dat uw klant de factuur ontvangt.
  • Betaalt de klant sneller.
  • Betaalt u minder kosten. Papieren facturen versturen via de post-functie van ING Invoice Solutions is goedkoper dan zelf uw papieren facturen printen, posten en verzenden.
  • Bewaart u het overzicht. ING Invoice Solutions geeft u een overzichtelijke weergave van al uw verzonden facturen, zowel de elektronische als de papieren.
En nu?
Bent u al een ING Invoice Solutions-gebruiker?

Alle betalende klanten van ING Invoice Solutions(1) kunnen een papieren factuur verzenden per post. Daarvoor betaalt u € 0,90 per factuur(2) – afgedrukt in kleur, compleet met omslag, postzegel en verwerking! De eerste pagina is gratis, voor extra pagina’s betaalt u € 0,06(2) per pagina extra. Voor internationale verzendingen betaalt u € 0,10(2) extra.

Gebruikt u ING Invoice Solutions nog niet?

Probeer ING Invoice Solutions dan een maand gratis! Om gebruik te kunnen maken van de post-functie, moet u een betalende gebruiker zijn.