Dagelijks beheer

24 oktober 2017

3 signalen dat u uw facturatie fout aanpakt

U hebt deze maand veel facturen te sturen? Mooi! Alleen beschouwen ondernemers het versturen van facturen als een vervelende last. Als u ook zichzelf herkent in onderstaande situaties, dan is het tijd om dit stukje administratie over een andere boeg te gooien. Wij vertellen u hoe!

Het gros van uw klanten betaalt te laat

Laattijdige betalingen betekenen een hoop stress. Klinkt bekend in de oren? U bent zeker niet de enige: heel wat zelfstandigen kampen met wanbetalers. Als u merkt dat het merendeel van uw klanten te laat betaalt, dan is dat misschien wel een teken dat u de betalingstermijnen niet in de gaten houdt.

Volg daarom op wie er wanneer betaalt en trek tijdig aan de alarmbel. Stuur bijvoorbeeld al een herinnering vanaf de eerste dag na de verstreken betalingstermijn. ING Invoice Solutions geeft u daarvoor trouwens een automatische melding. Meer nog, met één enkele druk op de knop verstuurt u al een betalingsherinnering! Doordat u uw betalingen op de voet volgt, geeft u uw klanten een duwtje in de rug om tijdig het nodige in orde te brengen.

U hebt geen flauw benul van uw financiële staat
"Manueel uw inkomsten en uitgaven in kaart brengen? Dat kan sneller met financiële tools!"

Als zelfstandige bent u druk in de weer, waardoor administratie dikwijls op de laatste plaats belandt. En helaas vormen niet alleen offertes en facturen een noodzakelijk kwaad. Ook het opvolgen van uw financiële gezondheid is cruciaal.

Breng daarom snel en efficiënt uw inkomsten en uitgaven in kaart. Doet u dit nog steeds handmatig met pen, papier en rekenmachine? Dat kan sneller met financiële tools! Dankzij een online facturatieprogramma krijgt u snel een duidelijk beeld van uw financiële staat. Denk aan een snel overzicht van openstaande facturen, gemaakte omzet per klant, grafieken en door te storten btw. Zonder dat u daarvoor zélf ellenlange berekeningen moet maken.

Facturatie neemt te veel tijd in beslag

Hoe stelt u facturen op? In Word of een ander tekstverwerkingsprogramma? Die u nadien manueel verstuurt via e-mail of de post? In dat geval neemt het facturatieproces waarschijnlijk meerdere uren tijd per dag in beslag! Daardoor bent u misschien geneigd om het hele proces uit te stellen. Waardoor u nóg later prestaties kunt factureren en zo ook lang wacht op uw inkomsten.

Stuk voor stuk kostbare minuten die u niet kan spenderen aan het runnen van uw bedrijf. Ook in dat geval bewijst een online facturatie tool zijn nut. In enkele klikken tijd maakt u een reeks facturen, die u meteen digitaal verstuurt naar al uw klanten. Handig!