Secure Business

Sensibiliseer je medewerkers over cyberveligheid

Noem het gerust de "menselijke firewall": door je medewerkers te sensibiliseren over online veiligheid kun je de risico's op virussen of datalekken aanzienlijk verminderen.

De "Cyber Security Kit"

"Over welke onderwerpen moet ik mijn medewerkers sensibiliseren?" "Hoe kan ik hun interesse wekken?" "Welke tools gebruiken"? De Cyber Security Kit is een reeks kant-en-klare communicatiemiddelen om je te helpen bij het sensibiliseren van je teams. Deze behandelen onderwerpen zoals phishing, wachtwoorden, social engineering en gegevensbescherming, en omvatten alles wat je nodig hebt, zoals affiches, een promotionele e-mail, een Powerpoint-presentatie als begeleiding bij interne discussies en zelfs een actiekalender.

Al spelende leren

Omdat je al spelende beter leert, hebben de leden van de groep Sensibilisering Cyberveiligheid een Kahoot-spel samengesteld met vragen rond online veiligheid. Om zonder schroom te gebruiken tijdens bedrijfsevenementen of teammeetings!

Heb je al ons artikel over de cyberbeveiliging van onze organisatie gelezen? In het volgende artikel praten we over gegevensbescherming in onze onderneming.

ING en de Cyber Security Coalition (België)

Wij bij ING België zijn ervan overtuigd dat cyberveiligheid een zaak van iedereen is. Niets is zo doeltreffend voor het versterken van onze online veiligheid als het uitwisselen van goede werkpraktijken en een efficiënte samenwerking in een veilige virtuele wereld. Daarom hebben we dan ook gekozen voor een samenwerking met de Cyber Security Coalition, die als doel heeft de online weerbaarheid van België te verhogen door op nationaal niveau een sterk ecosysteem voor cyberbeveiliging uit te bouwen. De Coalition doet dit door de vaardigheden en expertise van de academische wereld, de particuliere sector en de overheid samen te brengen in een op vertrouwen gebaseerd platform dat zich focust op het bevorderen van informatie-uitwisseling en het uitvoeren van gezamenlijke acties. Als lid van de Coalition mobiliseert ook ING haar beste experts in cyberveiligheid om managers de nodige tools en richtsnoeren ter beschikking te stellen om hun weerbaarheid te verhogen. Deze hulpmiddelen zijn gratis ter beschikking. Aarzel niet om deze te benutten en om feedback te geven - de teams van de Cyber Security Coalition zijn altijd op zoek naar mogelijke verbeteringen.

Wil je lid worden van de Cyber Security Coalition?