Secure Business

Hoe staat het met je cyberbeveiliging?

Of je nu een startup bent of een klein of middelgroot bedrijf, je kunt je eigen cyberbeveiligingsstrategie uitstippelen. In dit artikel hebben we het over de algemene staat van paraatheid van je bedrijf als het gaat om cyberbeveiliging.

Start je een nieuw bedrijf?

Lanceer je een online bedrijf? Nu de cybercriminaliteit steeds meer toeneemt, is het belangrijk dat we onszelf beschermen. Door een strategie voor cyberbeveiliging te ontwikkelen en je medewerkers vanaf het begin te trainen, kun je de risico’s verkleinen en je bedrijf beschermen. De gids “Cyberbeveiliging: de basics voor beginners” helpt startups en online bedrijven hun cyberbeveiligingsstrategie te verbeteren.

Scan je weerbaarheid in cyberbeveiliging

Een serie van 10 vragen helpt je het beveiligingsniveau van je organisatie te bepalen. Aan het einde van de oefening ontvang je een aantal praktische tips die je kunnen helpen je beveiligingsniveau te verbeteren. De KMO-beveiligingsscan is bedoeld voor zelfstandige ondernemers en professionals, en KMO’s met een beperkt aantal computernetwerken. Test hoe veilig je bestanden en IT-infrastructuur zijn.

Cyberbeveiliging voor KMO’s

Deze gids helpt KMO’s hun cyberbeveiliging op te schroeven, kwetsbaarheden te beperken en hun weerbaarheid te verbeteren.

Til je beveiliging naar een hoger plan: verbeter je weerbaarheid in cyberbeveiliging

Het Centre for Cybersecurity Belgium heeft een gedetailleerde tool ontwikkeld die je kan helpen je cyberbeveiligingsstrategie te ontwikkelen. We raden je aan de tijd te nemen deze online tool te verkennen.

De Belgische Cyber Security Coalition en ING

Bij ING België geloven we dat cyberbeveiliging iedereen aan gaat. De beste manier om onze gezamenlijke cyberveiligheid weerbaarder te maken is best practices met elkaar te delen en samen te werken aan een veiligere online wereld. Daarom zijn we actief lid van de Belgische Cyber Security Coalition (“de Coalitie”). Bij de Coalitie is het onze missie om cyberbeveiliging weerbaarder te maken door op nationaal niveau een sterk ecosysteem voor cyberbeveiliging te bouwen. We brengen de vaardigheden en expertise van de academische wereld, de particuliere sector en overheidsinstanties bij elkaar op een op vertrouwen gebaseerd platform dat zich richt op het uitwisselen van informatie en het uitvoeren van gezamenlijke acties. ING is niet alleen lid van de Coalitie, maar onze beste cyberbeveiligingsexperts helpen ook bij het creëren van tools en informatie om iedereen die de cyberbeveiliging van zijn/haar bedrijf weerbaarder wil maken te ondersteunen. Deze resources zijn voor iedereen gratis beschikbaar. Aarzel niet om er gebruik van te maken en ons je feedback te sturen! De Cyber Security Coalition teams zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om te verbeteren.