Starters

Vermijd zorgen over je inkomen als startende ondernemer

Starten met een onderneming is voor velen een droom die eindelijk uitkomt. Toch is het ook spannend, want het blijft een sprong in het onbekende. Vooral financieel dan.

Dilemma's van een starter

Wat je ontvangt als ondernemer, is niet het inkomen waarvan je kunt leven. Belastingen en werkingskosten bepalen mee je uiteindelijke inkomen. Om op langere termijn gelukkig te ondernemen, moet je voldoende durven factureren, maar ook competitief blijven. Elke startende ondernemer worstelt met een aantal dilemma’s. 

  • Reken ik genoeg aan of net te veel of te weinig?
  • Moet ik mijn businessplan en inkomstenverwachtingen herzien? Of pas ik mijn levensstandaard aan?
  • Pas ik mijn gewoonten aan of haal ik meer uit mijn beroepskosten?

Eerste hulp bij het slagen van je onderneming: de Accountable-app is er voor je

Om die dilemma’s en de bijhorende zorgen te counteren, is er de Accountable-app. Die is trouwens gelinkt aan je ING Professionele Zichtrekening. Vanop je smartphone hou je dagelijks zicht op de financiële en administratieve kant van je zaak.

Samengevat: Deze app vereenvoudigt je administratie en stopt de onzekerheid over de belastingen. Vanaf nu is het duidelijk hoeveel en wanneer je ze betaalt.


Ontdek alle mogelijkheden van de app.

De inkomenssimulator

Een erg handig instrument dat gelinkt is aan Accountable, is de inkomenssimulator. Deze tool vind je gratis op de website en beantwoordt misschien wel dé hamvraag bij starters: hoeveel moet ik factureren als zelfstandige om te kunnen leven zoals ik doe als werknemer? 


Hoe werkt het?

  • Jij bepaalt het netto-inkomen dat je graag zou ontvangen
  • Je vinkt de vakjes aan die overeenkomen met je persoonlijke situatie. De app berekent automatisch de belasting die hiermee gepaard gaat.
  • Je geeft in hoeveel bedrijfsuitgaven je zal hebben. Deze zijn volledig aftrekbaar en zullen je belastingschijf en je netto-inkomen beïnvloeden.
  • Je kiest het aantal dagen dat je bereid bent te werken per week en per jaar. En welk deel van dit tijd effectief aan je klant kan worden gefactureerd. Hoe minder uren je werkt, hoe meer de uren moeten opbrengen.

Starten als happy entrepreneur zonder financiële en administratieve zorgen?

De Accountable-app helpt je bij het opstarten van je droom om een gelukkige ondernemer te worden. Je kunt er meteen mee aan de slag, ook wanneer je er nog maar aan denkt een zaak te starten. Je hoeft je enkel te registreren als zelfstandige en je account te openen. Bereken je geschatte inkomen met de simulator aan de hand van je persoonlijke gegevens. Eventueel stel je nog even bij om te weten hoe je je huidige levensstandaard behoudt.

Nog vragen?