Starters

30 juli 2019

Vermijd zorgen over uw inkomen als startende ondernemer

Starten met een onderneming is voor velen een droom die eindelijk uitkomt. Toch is het ook spannend, want het blijft een sprong in het ongekende. Vooral financieel dan.

Dilemma's van een starter

Wat u ontvangt als ondernemer, is niet het inkomen waarvan u kan leven. Belastingen en werkingskosten bepalen uw uiteindelijke inkomen mee. Om op langere termijn gelukkig te ondernemen, moet u voldoende durven factureren, maar ook competitief blijven. Elke startende ondernemer worstelt met een aantal dilemma’s. 

  • Reken ik genoeg aan of net te veel of te weinig?
  • Moet ik mijn businessplan en inkomstenverwachtingen herzien? Of pas ik mijn levensstandaard aan?
  • Pas ik mijn gewoonten aan of haal ik meer uit mijn beroepskosten?
Eerste hulp bij het slagen van uw onderneming: de Accountable-app is er voor u

Om die dilemma’s en de bijhorende zorgen te counteren, is er de Accountable-app. Die is trouwens gelinkt aan uw ING Professionele Zichtrekening. Vanop uw smartphone houdt u dagelijks zicht op de financiële en administratieve kant van uw zaak.

Samengevat: Deze app vereenvoudigt uw admin en stopt de onzekerheid over de belastingen.  Vanaf nu is het duidelijk hoeveel en wanneer u ze betaalt.

Ontdek alle mogelijkheden van de app.

De inkomenssimulator

Een erg handig instrument dat gelinkt is aan Accountable, is de inkomenssimulator. Deze tool vindt u gratis op de website en beantwoordt misschien wel dé hamvraag bij starters: hoeveel moet ik factureren als zelfstandige om te kunnen leven zoals ik doe als werknemer? 


Hoe werkt het?

  • U bepaalt het netto-inkomen dat u graag zou ontvangen
  • U vinkt de vakjes aan die overeenkomen met uw persoonlijke situatie. De app berekent automatisch de belasting die hiermee gepaard gaat.
  • U geeft in hoeveel bedrijfsuitgaven u zal hebben. Deze zijn volledig aftrekbaar en zullen uw belastingschijf en uw netto-inkomen beïnvloeden.
  • U kiest het aantal dagen dat u bereid bent te werken per week en per jaar. En welk deel van dit tijd effectief aan uw klant kan worden gefactureerd. Hoe minder uren u werkt, hoe meer de uren moeten opbrengen.
Starten als happy entrepreneur zonder financiële en administratieve zorgen?

De Accountable-app helpt u bij het opstarten van uw droom om een gelukkige ondernemer te worden. U kunt er meteen mee aan de slag, ook wanneer u er nog maar aan denkt een zaak te starten. U hoeft zich enkel te registreren als zelfstandige en uw account te openen. Bereken uw geschatte inkomen met de simulator aan de hand van uw persoonlijke gegevens. Eventueel stelt u nog even bij om te weten hoe u uw huidige levensstandaard behoudt.

Nog vragen?