Vastgoed

Van project tot werkelijkheid

Vastgoed aankopen, huren of verhuren? Daar komen veel verschillende aspecten bij kijken. Zeker bij grote en complexe projecten. De specialisten van ING begeleiden u bij elke stap. Van advies over de haalbaarheid van uw vastgoedproject tot concrete financieringsvoorstellen.

Vastgoed: onze aanpak

Samen met ING investeren in vastgoed? Dat doet u bij een van onze 4 gespecialiseerde diensten:

  • Real Estate Finance
  • Corporate Finance Real Estate
  • Project Finance
  • ING Lease

Elke dienst heeft zijn eigen expertisedomeinen: kredietadvies, voorbereiding van een beursgang, ontwikkeling van complexe financieringsstructuren, uitwerking van leasingformules, enzovoort. Uw ING-gesprekspartner is dus altijd vertrouwd met de specifieke aard van úw vastgoedproject. Hij begeleidt u naar een optimale procesaanpak.

Meer weten? Maak kennis met de 4 diensten.

Vastgoed: onderzoek en expertise

De vastgoedmarkt is onderhavig aan veranderingen. Dat betekent dat we voortdurend op de hoogte moeten blijven van recente ontwikkelingen en tendensen. Daarom voeren de economen van ING op regelmatige basis studies uit over de marktsituatie in België. Lees de meest recente studie (pdf).

Daarnaast onderhoudt ING nauwe contacten met de spelers in de sector. Beweegt er iets? Dan zijn we snel op de hoogte en spelen we hierop in.

Contact

Uw vastgoedprojecten realiseren met onze hulp? Neem contact op met uw ING-gesprekspartner.

Bij ING beantwoorden maar liefst 4 diensten al uw vragen over vastgoed. Afhankelijk van de aard van uw project, bespreekt u uw plannen met een ING-gesprekspartner van een van deze afdelingen: Real Estate Finance, Corporate Finance Real Estate, Project Finance of ING Lease.

Uw ING-gesprekspartner is dus altijd uitstekend geplaatst om uw project in te schatten. Hij weet welke partners hij het best aanspreekt en doet er samen met u alles aan om uw project te realiseren. 

 

Real Estate Finance

Onze Relationship Managers zijn vertrouwd met de vastgoed- en bouwsector. Ze weten wat uw vastgoedproject nodig heeft, en geven advies over de mogelijkheden: leningen, bankwaarborgen (incl. wet Breyne), overbruggingskredieten, enzovoort.

Wilt u een onderhoud aanvragen met uw ING-gesprekspartner? Bezorg hem/haar dan deze documenten op voorhand.

Corporate Finance Real Estate

Een sicafi oprichten, naar de beurs gaan of een kapitaalsverhoging doorvoeren? Een bedrijf kopen of samensmelten? Dan minimaliseert Corporate Finance de risico’s, en maximaliseert het de opbrengsten.

Project Finance

Project Finance helpt u bij de realisatie van complexe vastgoedprojecten. We zetten een optimale financieringsstructuur op, evalueren de leefbaarheid van een project via financiële modellen en verzekeren het risico van de ontwikkelaar. Bovendien onderhouden we uitstekende contacten met vastgoedexperten en technische adviseurs.

ING Lease

Een vastgoedproject opzetten via leasing? Dan begeleiden gespecialiseerde Relationship Managers u bij dat proces. “Sale & lease back”, “sale & rent back” of een andere, gepersonaliseerde financieringsstructuur? Samen met u werken we een optimale formule uit, inclusief de bijhorende wettelijke en fiscale aspecten.

Contact

Realiseer uw ambitieuze vastgoedprojecten met de hulp van een ervaren sectorspecialist. Neem contact op met uw ING-gesprekspartner.