Spaar- en termijnrekeningen

ING Spaarrekening Pro

Een niet-gereglementeerde spaarrekening voor rechtspersonen

De ING Spaarrekening Pro is een niet-gereglementeerde spaarrekening voor rechtspersonen waarmee u kunt sparen met een onbeperkte looptijd. U beheert deze spaarrekening eenvoudig via uw vertrouwde digitale kanalen.

  • Wat is het?

    De ING Spaarrekening Pro is een niet-gereglementeerde spaarrekening. Het saldo van de rekening is steeds beschikbaar: online of in kantoor.

  • Voor wie?

    De ING Spaarrekening Pro wordt niet gecommercialiseerd. De ING Spaarrekening Pro is bestemd voor rechtspersonen die reeds beschikten over een ING gereglementeerde spaarrekening voor 1 April 2021.

  • Hoeveel?

    U kiest hoe, hoeveel en hoelang u spaart. Er is geen minimumbedrag van toepassing. Het spaarbedrag mag evenwel maximum 1.000.000 euro bedragen.

Op 1 april 2021 worden de gereglementeerde spaarrekening voor rechtspersonen automatisch omgevormd naar de ING Spaarrekening Pro.

De ING Spaarrekening Pro is een niet gereglementeerde spaarrekening. Een niet gereglementeerde spaarrekening valt niet onder de wetgeving van toepassing voor gereglementeerde spaarrekeningen. Dit betekent dat er geen minimum gewaarborgde rente is voor de basis interest of getrouwheidspremie. De roerende voorheffing bedraagt 30% op het totaal bedrag van de uitgekeerde interesten.

De ING Spaarrekening Pro wordt niet gecommercialiseerd.   

Een naadloze omzetting naar de ING Spaarrekening Pro, u hoeft hiervoor niks te ondernemen. Uw ING Spaarrekening Pro blijft ook beschikbaar in uw vetrouwde digitale kanalen. Het rekeningnummer en de rekeninghistoriek blijven ongewijzigd.

Niks wijzigt er voor gereglementeerde spaarrekeningen geopend op naam van een natuurlijk persoon (prive & professioneel gebruik), of voor een Huurwaarborg spaarrekening. Deze blijven een gereglementeerde spaarrekening.

Vanaf 1 april 2021 is de basisinterest is 0% en is de getrouwheidspremie 0%.

De basisinterest en getrouwheidspremie verworven tot en met 31 maart 2021 in de vorige gereglementeerde spaarrekening  wordt u uitbetaald op 1 april 2021, vanaf dan de ING Spaarrekening Pro.

De rentetarieven gelden op jaarbasis en kunnen op elk moment worden aangepast. U vindt de geldende rente online en in alle ING-kantoren. Als de rente wijzigt, brengen we de rekeninghouders daarvan op de hoogte via hun rekeninguittreksels.

Het beheer, sluiten en de overschrijvingen zijn volledig gratis. De onlineverrichtingen en de rekeninguittreksels zijn gratis. Er worden kosten in rekening gebracht voor cashafhalingen aan het loket en voor het verzenden van de rekeninguittreksels per post, die in de geldende tarieven vermeld worden.

De ING Spaarrekening Pro is een niet-gereglementeerde spaarrekening. Dit betekent dat er 30% roerende voorheffing van toepassing is op de creditintresten. De roerende voorheffing wordt afgehouden van de creditintresten op moment van uitbetaling.

De ING Spaarrekening Pro is een niet-gereglementeerde spaarrekening van ING Bank Belgiƫ NV. Het Belgisch recht is van toepassing.

Tot 100.000 euro is uw spaargeld beschermd door het depositogarantiestelsel (pdf). Het resterende bedrag kan u in geval van faillissement of risico van faillissement van ING mogelijk verliezen of kan onderworpen worden aan een vermindering/omzetting in aandelen.

Neem contact op met ING Complaint Management, Sint-Michielswarande 60, 1040 Brussel. Bel op +32 2 547 61 02 of mail naar klachten@ing.be.