Sparen

ING FlexiBonus Account

Zet uw geld even opzij zodat het meer opbrengt

De FlexiBonus 6 maanden is voorlopig niet beschikbaar. Op zoek naar een andere manier om te sparen? Ontdek onze andere spaaroplossingen of maak een afspraak met uw ING-gesprekspartner.​

  • U spaart kort en snel

    U kiest zelf hoeveel u spaart (er is geen minimum). U kiest ook de bonusperiode. Telkens als die afloopt, wordt ze automatisch vernieuwd.

  • Zonder kosten

    Zowel de opening als het beheer zijn gratis. Ook de overschrijvingen van en naar uw ING-zichtrekening zijn gratis.

  • Uw geld blijft beschikbaar

    U kunt ook altijd aan uw geld als u het nodig hebt: gewoon overschrijven naar uw zichtrekening en klaar!

Heeft uw onderneming regelmatig geld beschikbaar voor toekomstige investeringen? Dan is het slim om dat even opzij te zetten zodat het opbrengt.

Bijvoorbeeld op een spaarrekening met gegarandeerde bonusrente na 3 of 6 maanden zoals de ING FlexiBonus Account 3 en ING FlexiBonus Account 6. Normaal krijgt u naast een basisrente van 0.01% ook een extra rente. Maar door de huidige marktomstandigheden kunnen we die momenteel niet geven. De bovenstaande percentages zijn brutorentetarieven. Ze houden geen rekening met mogelijke kosten en belastingen. ​​

De rentetarieven gelden op jaarbasis. U vindt de geldende rente online en in alle ING-kantoren. Als de rente wijzigt, brengen we de rekeninghouders daarvan op de hoogte via hun rekeningafschriften. Het saldo van de rekening is makkelijk op te volgen via de rekeningafschriften, Home’Bank, Business’Bank en de apps voor smartphone en tablet.​​​​​

Zowel de opening als het beheer zijn gratis. Ook de overschrijvingen van en naar uw ING-zichtrekening zijn gratis. U doet ze zelf online in Business'Bank of in ​Telelink Online.

U opent deze rekening in uw ING-kantoor. U hebt uw ondernemingsnummer nodig en uw ING-zichtrekening voor zakelijk gebruik die u aan de spaarrekening koppelt. Wilt u zowel een ING FlexiBonus Account 3 als 6? Dat kan! U kunt beide rekeningen gelijktijdig gebruiken.

U kiest zelf hoeveel u spaart met een maximum van 5 miljoen euro. Er is geen minimum.

U kiest ook de bonusperiode: 3 of 6 maanden. Telkens als de bonusperiode afloopt, wordt ze automatisch vernieuwd. U kunt ook altijd aan uw geld als u het nodig hebt: gewoon overschrijven naar uw zichtrekening en klaar!

De ING FlexiBonus Account is een niet-gereglementeerde spaarrekening. Dat wil zeggen dat u 30% roerende voorheffing betaalt en dit vanaf de 1e euro aan interesten. Deze voorheffing wordt afgetrokken van de interesten.

Na elke bonusperiode krijg u zowel de basis- als de bonusinteresten op de rekening gestort. Dat is al na 3 maanden voor een ING FlexiBonus Account 3 of 6 maanden voor een ING FlexiBonus Account 6.

Hoe gebeurt de interestberekening? De basisrente wordt berekend op de dag dat u geld stort en kan wijzigen. De bonusrente verandert niet gedurende de hele bonusperiode. Ze wordt berekend op het bedrag dat gedurende 3 of 6 maanden onafgebroken op de rekening staat.

Deze rekening valt onder de Belgische wetgeving.
Wat als ING failliet zou gaan? Tot 100.000 euro is uw spaargeld beschermd door het depositogarantiestelsel. Het resterende bedrag niet. Dat kunt u mogelijk verliezen of het kan onderworpen worden aan een vermindering/omzetting in aandelen (bail-in).
Opgelet: het depositogarantiestelsel is van toepassing voor particulieren, verenigingen en kleine en middelgrote ondernemingen.

Deze rekening heeft eenvoudige en duidelijke voorwaarden. Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten. Maar voor u ze opent, raden we u aan om deze nuttige documenten te lezen zodat u op de hoogte bent van alle details.

Neem contact op met ING Complaint Management, Sint-Michielswarande 60, 1040 Brussel. Bel op +32 2 547 61 02 of mail naar klachten@ing.be.

Al contact gehad met ING? U kunt terecht bij de ombudsman voor bankgeschillen Ombudsfin. Bel op +32 2 545 77 70 of mail naar ombudsman@ombudsfin.be.

Deze tarieven gelden op jaarbasis en kunnen op elk moment worden aangepast. De huidige percentages zijn altijd beschikbaar op deze site en in uw ING-bankkantoor. Als het tarief wijzigt, brengen we de rekeninghouder daarvan op de hoogte via de rekeningafschriften.