Retail Payments DirectDebits
Sparen

ING Termijnrekening

Laat uw ongebruikte kasoverschotten renderen

Laat ongebruikte kasoverschotten toch renderen. Plaats ze op een ING-termijnrekening tot u ze weer nodig hebt! U schrijft 1 keer een bedrag over op deze niet-gereglementeerde spaarrekening en laat het de hele looptijd op de rekening staan. Op de eindvervaldag krijgt u de volledige som terug. De interesten ontvangt u in 1 keer aan het einde van de looptijd of jaarlijks als u langer dan 1 jaar spaart. Plaats uw kasoverschotten op een ING-termijnrekening tot u ze weer nodig hebt! Het saldo van de rekening is makkelijk op te volgen via de rekeningafschriften, Home’Bank, Business'Bank en de apps voor smartphone en tablet.

 • Ideaal voor kasoverschotten

  U schrijft 1 keer een bedrag over op deze niet-gereglementeerde spaarrekening en laat het de hele looptijd op de rekening staan.

 • In euro en andere munteenheden

  Afhankelijk van de munteenheid kiest u een looptijd.

 • Zonder risico, met vaste interestvoet

  De interestvoet ligt op voorhand vast en is afhankelijk van het bedrag op de rekening, de munteenheid en de looptijd.

De interestvoet ligt op voorhand vast en is afhankelijk van het bedrag op de rekening, de munteenheid en de looptijd. Ze blijft gelijk tijdens de hele spaarperiode. U betaalt er 30% roerende voorheffing op.

Hebt u een termijnrekening in euro?

 • U kiest een looptijd tussen 1 dag en 10 jaar.

Hebt u een termijnrekening in een andere munteenheid?

 • Bij de Amerikaanse dollar, Engelse pond en Zwitserse frank kiest u een looptijd tussen 1 dag en 12 maanden.
 • Bij andere munteenheden kiest u een looptijd tussen 2 dagen en 12 maanden.

De interesten worden berekend van de eerste tot de voorlaatste dag van de spaarperiode.

 • In euro is het minimumbedrag 1.000 euro.
 • In een andere munteenheid moet uw startbedrag omgerekend overeenkomen met 5.000 euro.

Op de eindvervaldag schrijven we de interesten over naar de ING-zichtrekening die aan de termijnrekening gekoppeld is. Bij looptijden van meer dan 1 jaar ontvangt u de interesten automatisch op de jaarlijkse vervaldag. Het saldo en de interesten volgt u makkelijk op via Business'Bank of uw rekeningafschriften.

Wat als ING failliet zou gaan? Tot 100.000 euro is uw spaargeld beschermd door het depositogarantiestelsel. Het resterende bedrag niet. Dat kunt u mogelijk verliezen of het kan onderworpen worden aan een vermindering/omzetting in aandelen (bail-in).
Opgelet: het depositogarantiestelsel is van toepassing voor particulieren, verenigingen en kleine en middelgrote ondernemingen.

Zowel de opening als het beheer van de rekening zijn gratis.

Neem contact op met uw ING-gesprekspartner om een termijnrekening te openen. U krijgt de openingsdocumenten per post en stuurt ze getekend terug. De rekening wordt geopend!

Deze rekening is een eenvoudige termijnrekening. Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten. Maar voor u ze opent, raden we u aan om deze nuttige documenten te lezen zodat u op de hoogte bent van alle details.

Neem contact op met ING Complaint Management, Sint-Michielswarande 60, 1040 Brussel. Bel op +32 2 547 61 02 of mail naar klachten@ing.be.

Al contact gehad met ING? U kunt terecht bij de ombudsman voor bankgeschillen Ombudsfin, not found. Bel op +32 2 545 77 70 of mail naar ombudsman@ombudsfin.be.