Attest bankidentiteit (RIB)

Vraag een attest om je bankidentiteit te bevestigen.

Een RIB ('relevé d'identité bancaire' of attest bankidentiteit) is een identificatiedocument met het rekeningnummer en de identiteit van de rekeninghouder (naam en adres).

Heb je een Business'Bank profiel?

Volg de onderstaande stappen om je attest aan te vragen:

 1. Meld je aan in Business'Bank
 2. Ga naar de doe-het-zelf-zone
 3. Open de tab "Mijn verslagen"
 4. Kies voor "Documenten of certificaten aanvragen en downloaden"
 5. Vraag hier je attest bevestiging bankidentiteit aan

Heb je geen Business'Bank profiel?

Stuur je aanvraag naar customerdata2@ing.be en vermeld de onderstaande gegevens:

 • Het rekeningnummer waarvoor u een attest wenst te ontvangen.
 • De taal waarin het moet worden geschreven.
 • De verzendmethode. Ofwel:
 • Per post: wij sturen het naar het adres dat aan de betrokken rekening is gekoppeld (opgeslagen/gevalideerd in onze databank).
 • Per e-mail: om veiligheidsredenen sturen wij een attest (zoals een RIB) alleen naar het e-mailadres dat in onze database is opgeslagen/gevalideerd. Dit is om te garanderen dat het e-mailadres effectief het e-mailadres van de rekeninghouder/wettelijk vertegenwoordiger/gevolmachtigde is. (Let op: de gevolmachtigde zal enkel het attest ontvangen voor de periode gedurende dewelke hij/zij een mandaat had op de betrokken rekening).

Er zijn verschillende veilige manieren om uw e-mailadres te wijzigen/verifiëren via:

 1. De ING Banking-app op uw smartphone: ga naar uw Profiel (rechtsboven in het scherm), selecteer Instellingen > Persoonlijke gegevens > Contactgegevens > E-mail.
 2. Home'Bank op uw PC: Mijn persoonlijke gegevens > E-mail: Doe-het-zelf-zone van ING in Mijn persoonlijke gegevens en vervolgens Mijn gegevens updaten (adres, telefoon, e-mail): u komt rechtstreeks uit op de juiste plaats in Home'Bank.
 3. Klantendienst in de ING Banking-app (‘Diensten’ rechtsonder in de app) of bel naar +32 2 464 60 01. Dat kan van maandag tot vrijdag van 8 tot 20 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.