ING-diensten voor blinden en slechtzienden

ING wil bankieren zo eenvoudig mogelijk maken. We spreken zo veel mogelijk uw taal. En zorgen ervoor dat u altijd en overal uw bankzaken zelf kunt regelen. Ook als u blind bent of slecht ziet. Op deze pagina leggen we uit hoe we bankieren toegankelijk maken voor personen met een visuele beperking.

 • Online bankieren
  ING heeft 2 diensten voor online bankieren waarmee u als blinde of slechtziende uw voornaamste verrichtingen zelf kunt doen. Er is Home’Bank voor particulieren en Business'Bank voor zelfstandigen en ondernemingen. Beide diensten zijn compatibel met softwareprogramma’s die schermen voorlezen of in braille vertalen.
 • Sprekende kaartlezer
  U gebruikt Home’Bank of Business'Bank met behulp van een sprekende kaartlezer. Daarmee hoort u wat u zelf intoetst en moet intoetsen, bijvoorbeeld als u zich aanmeldt of een overschrijving tekent om ze uit te voeren. De sprekende kaartlezer is gratis voor alle ING-cliënten met een visuele beperking. Hij spreekt 4 talen en wordt geleverd met oortjes en een cd met gebruiksaanwijzing die in samenwerking met de Brailleliga is gemaakt.
 • Elektronische rekeningafschriften
  ING beschikt niet over rekeningafschriften in Braille. In Home’Bank en Business'Bank kunt u ze wel elektronisch opvragen en downloaden in pdf-formaat. Zo kunt u uw afschriften toch raadplegen als u over de nodige software beschikt om pdf-bestanden te lezen.

Geïnteresseerd in online bankieren met een sprekende kaartlezer?

 • Neem contact op met uw kantoor of bel onze helpdesk op het nummer +32 2 464 60 01. Vermeld uitdrukkelijk dat u een visuele beperking hebt.
 • Onze medewerkers stellen uw Home’Bank of Business'Bank zo in dat uw softwareprogramma de schermen kan lezen en sturen u een sprekende kaartlezer via de post.

Samen een bank vooruit

ING weet dat er altijd ruimte is voor verbetering. Hebt u feedback of een suggestie om onze diensten toegankelijker te maken? Bel onze helpdesk op het nummer +32 2 464 60 01 en laat het onze medewerkers weten.