Woning

Overbruggingskrediet

Betaal uw nieuwe woning zonder te wachten tot uw oude woning verkocht is.

Wilt u de aankoop of bouw van uw woning financieren met het geld van de verkoop van uw oude woning? Met dit overbruggingskrediet gebruikt u het geld zonder de verkoop van uw woning af te wachten ... zelfs als u niet weet wanneer die verkoop doorgaat!

 • Gepersonaliseerde duurtijd

  U bepaalt zelf de looptijd van het overbruggingskrediet.

 • Handige oplossing

  U betaalt uw nieuwe woning zonder de verkoop van uw oude woning af te wachten.

 • Vaste rentevoet

  U hebt een vaste rentevoet gedurende de hele looptijd van het overbruggingskrediet. Helemaal vast en zeker.

 • Online beheer

  U vraagt online geldschijven, fiscale attesten of documenten op.

Het overbruggingskrediet is bedoeld voor alle particulieren die een onroerend goed (zoals een appartement of huis) willen kopen of bouwen dat overwegend voor privégebruik bestemd is.

Dankzij dit overbruggingskrediet kunnen zij de aankoop van hun huis of woning voor een korte periode volledig of gedeeltelijk financieren door de toekomstige opbrengst van de verkoop van een ander onroerend goed te lenen.

Het is een hypothecair krediet op korte termijn waarmee u de periode tussen de verkoop van uw vorige onroerend goed en de aankoop of bouw van uw nieuwe appartement of huis kunt overbruggen.

Uw voordeel? U koopt uw nieuwe woning zonder de verkoop van uw huidige woning te moeten afwachten.

Zodra de akte is verleden en de lening gestart, kunt u rechtstreeks in Home’Bank een aantal aspecten van dit hypothecaire krediet zelf beheren:

 • Een geldschijf opvragen. Hebt u geld nodig voor de bouw of verbouwing van uw woning? Scan uw facturen of attesten in en ga in Home’Bank naar 'Mijn leningen' om ze ons door te sturen.
 • Als alles in orde is, wordt het geld zo snel mogelijk op uw rekening gestort.
 • Documenten en attesten aanvragen. Hebt u een kopie van uw fiscaal attest, aflossingstabel, aanbodbrief of basisattest nodig? Of wilt u een document door ING laten invullen of een door ING ondertekend attest aanvragen? Meld u aan in Home'Bank. Via 'Mijn leningen' doet u het in een handomdraai.
 • Gegevens van uw lening wijzigen. Het is perfect mogelijk om in Home'Bank het rekeningnummer te wijzigen waarmee u uw lening terugbetaalt.

U ontvangt het geld in één keer bij de aankoop van uw nieuwe woning. Als u uw huis of appartement laat bouwen, kan het ook in schijven.

U betaalt maandelijks de intresten op het totale bedrag terug. Wanneer uw oude woning verkocht is, betaalt u het kapitaal in één keer en zonder kosten terug.

Goed om te weten: omdat de verkoopdatum vaak niet precies vastligt, hoeft u bij vervroegde terugbetaling geen wederbeleggingsvergoeding te betalen.

Het maximumbedrag dat u kunt lenen, hangt af van de aard van uw project en uw terugbetalingscapaciteit.

De rentevoet van uw overbruggingskrediet ligt vast tijdens de hele looptijd. De looptijd van een overbruggingskrediet ligt tussen 3 en 12 maanden. Vindt u sneller dan gepland een koper voor uw woning? Dan hoeft u bij vervroegde terugbetaling geen wederbeleggingsvergoeding te betalen.

 1. Vraag uw krediet aan

  Aanvraag aanvaard? U ontvangt een aanbodbrief die u ondertekent en klaar!