Snelle aanvraag

in de app!

Voertuig

Autolening

Lenen voor je auto? Ga voor 100% comfort | Let op, geld lenen kost ook geld.

Een auto kopen? Klassiek, elektrisch, nieuw of tweedehands? Met de ING Autolening ben je zeker van de juiste keuze en hou je jouw budget in evenwicht.

 • Online aanvraag

  Vraag je autolening online aan, veilig, eenvoudig en snel. Je ziet online of we je kredietaanvraag goedkeuren.

 • Prijs op maat

  Kies het bedrag en de looptijd die het best bij je passen. Je bent zeker dat je van bij het begin de juiste rentevoet krijgt, op maat van je persoonlijke situatie.

 • Vaste rentevoet

  Je behoudt de volledige controle. Elke maand betaal je hetzelfde bedrag af.

Al ING-klant?

 1. Bereken je lening door je aan te melden en ontdek in enkele minuten je maandelijkse aflossing, zonder verplichting.
 2. Ontvang je offerte. Je krijgt onmiddellijk* een vrijblijvende offerte (mits voorafgaand akkoord van ING) met je persoonlijke rentevoet. Dit tarief is 20 dagen geldig.
 3. Teken je offerte. We storten het geld van je autolening op je zichtrekening zodra we de ondertekende aanvraag en bewijsstukken ontvangen en goedgekeurd hebben.

* Binnen de openingsuren van de Centrale voor kredieten aan particulieren van de Nationale Bank van België (ma – za: 4 u tot 23.30 u – zo: 12 u tot 23.30 u).

Nog geen klant?

Maak een afspraak in een ING-kantoor voor meer informatie over de ING Autolening.

 1. Ontvang je offerte

  ... door je gegevens in te vullen

 2. Teken je offerte

  ... en ontvang het geleende geld op je rekening

Representatieve voorbeelden voor een ING Autolening (lening op afbetaling voor privédoeleinden).

Rentevoet geldig op 06/10/2022. Wijzigbaar mits kennisgeving vóór de afsluiting van de overeenkomst.

Nieuw voertuig (behalve type eco)

Voor een lening op afbetaling van 17.500 euro met een looptijd van 60 maanden met een vast jaarlijks kostenpercentage en vaste debetrente van 3,46% betaal je 60 maandelijkse aflossingen van 317,62 euro of in totaal 19.057,20 euro.

Tweedehandswagen ouder dan 3 jaar

Voor een lening op afbetaling van 10.000 euro met een looptijd van 48 maanden met een vast jaarlijks kostenpercentage en vaste debetrente van 4,46% betaal je 48 maandelijkse aflossingen van 227,45 euro of in totaal 10.917.60 euro.

Nieuw voertuig type eco

Voor een lening op afbetaling van 12.000 euro met een looptijd van 48 maanden met een vast jaarlijks kostenpercentage en vaste debetrente van 3,01% betaal je 48 maandelijkse aflossingen van 265,44 euro of in totaal 12.741.12 euro.

Wat?

De ING Autolening is een lening op afbetaling voor privédoeleinden bestemd voor de aankoop van een nieuw of tweedehandsvoertuig, ongeacht of het om een auto, motor of mobilhome gaat. Op de autolening is de wet op het consumentenkrediet (tarieven) van toepassing.

Voor wie?

Je moet minstens 18 jaar oud zijn en het voertuig waarvoor je leent is voor privédoeleinden.

Een voertuig voor je zaak of onderneming nodig? Meer info over ING Business Loan.

Bedrag

Het minimumbedrag van je autolening is 1.300 euro. Het maximumbedrag is variabel en afhankelijk van de looptijd en je terugbetalingscapaciteit.

Looptijd

Je autolening heeft een looptijd van minimaal 6 maanden. De maximale looptijd hangt af van het geleende bedrag en je terugbetalingscapaciteit.

Rentevoet

De rentevoet hangt af van je klantenprofiel, de ouderdom van je wagen, het geleende bedrag en de looptijd van je lening. Het jaarlijkse kostenpercentage (JKP) is de totale prijs van je krediet op jaarbasis. Het houdt dus rekening met de intresten en de eventuele kosten van het krediet. Je betaalt geen dossierkosten.

Raadpleeg het tarief voor consumentenkredieten (pdf).

Definitie eco-wagen

 • Brandstofuitstoot minder dan 132g CO2
 • Hybride of elektrische auto's
 • LPG
 • CNG
 • Andere niet-fossiele brandstoffen