Dagelijks bankieren

Snel en vlot naar ING overstappen?

U beslist. Wij doen de rest. Van ING uw hoofdbank maken is gratis en kost u nauwelijks moeite. U laat ons weten dat u ING-cliënt wilt worden. Wij regelen alles met de andere bank.

Van ING uw hoofdbank maken: wie doet wat?
1
Uw gratis ING-zichtrekening openen

U vraagt online uw ING Lion Account aan en maakt een afspraak in het kantoor om er de openingsdocumenten te ondertekenen.

ING opent de rekening en stuurt u per post uw bankkaart en kaartlezer.

Open een
gratis rekening

2
Uw inkomsten op uw nieuwe rekening laten storten

ING geeft u een document om uw werkgever, ziekenfonds, pensioeninstelling, het OCMW of de RVA te laten weten dat u een nieuw rekeningnummer hebt.

U vult het document online of met de hand in. Daarna geeft u het aan iedereen van wie u inkomsten ontvangt.

Weet u niet bij wie u uw rekeningnummer moet laten wijzigen? Kijk dan even in uw rekeningafschriften van de laatste 12 maanden.

Ga naar het
aanvraagformulier

3
Uw betalingen naar ING overzetten.

Dit doet u via de bankoverstap-pagina, waar u uw betalingen, uw rekening en de briefwisseling met schuldeisers en opdrachtgevers van terugkerende betalingen regelt.

ING informeert uw andere bank en de instanties die u via domiciliëring betaalt of van wie u terugkerende betalingen ontvangt (terugkerende betalingen omvatten minstens 6 betalingen tijdens de laatste 13 maanden of een bijzondere mededeling die begint met /A/ of /B/ of /C/).

U kiest de uitvoeringsdatum van uw betalingen binnen een termijn van minstens 10 en maximaal 30 werkdagen.

Er staat nog geld op de oorspronkelijke rekening die u wilt opzeggen? ING zorgt voor automatische overdracht naar uw nieuwe rekening.

Ik wil er meer over weten

Zet hier uw betalingen over
Welkom bij ING!
Wat kunnen we voor u doen?

Of u nu studeert, bouwt of met pensioen gaat. ING geeft u concrete informatie en nuttig advies wanneer u het nodig hebt.

Ontdek wat we voor
u kunnen doen

Uw mening telt

Bij ING staan we open voor uw opmerkingen en suggesties. Geef ze ons door en wij gaan ermee aan de slag. En daar plukt u de vruchten van.

Geef uw mening