Kaarten en betalingen

Betalingen met uw debet- en kredietkaart in andere valuta dan euro

Bent u in het buitenland en wilt u geld opnemen of betalen met uw kaart in een andere munt dan in euro? Wilt u een online kaartbetaling doen naar een land buiten de SEPA zone? Hoe bereken ik het bedrag in euro en de kosten die ING aanrekent ?

Wat is een wisselkoersopslag?

Goed om weten : u krijgt enkel met wisselkoersopslag te maken wanneer u iets betaalt in een andere munt dan in euro. Net als andere banken berekent ING een koersopslag op alle transacties in een andere valuta. De koersopslag is het bedrag dat iemand betaalt voor het wisselen (omruilen) van de ene valuta naar de andere. Deze opslag wordt bij ING uitgedrukt in een percentage van het bedrag dat u wisselt.


Koersopslag voor debetkaarten:             3.9 %*

Koersopslag voor kredietkaarten:           2 %*

Belangrijk

De toegepaste wisselkoers, wordt bepaald door de dag waarop de verrichting geboekt wordt, deze datum kan afwijken van de feitelijke transactiedatum. De dag van de boeking wordt bepaald door de winkelier of de netwerkbeheerder van de geldautomaten.

Hoe bereken ik de kosten bij betalingen en geldopnemingen in andere valuta?

*Tarieven geldig vanaf 19 april 2020.

** Lijst ECB valuta: AUD, BGN, CAD, CHF, CZK, DKK, GBP, HRK, HUF, ISK, JPY, NOK, NZD, PLN, RON, RUB, SEK, TRY, USD en ZAR. 

Opgelet!

De 'acquirers' (=eigenaars) van de geldautomaten mogen een 'access fee' aanrekenen voor elke geldopneming met Mastercard of Visa. De 'access fee' kan variëren van de ene 'acquirer' tot de andere (hij mag het bedrag vrij bepalen). Het toestel vermeldt de 'access fee' op het moment van de transactie vraagt de acceptatie door de kaarthouder.

Check de wisselkoersen online

Raadpleeg de Mastercard, Visa en ECB wisselkoersen online.


Zorg dat u deze informatie bij de hand heeft om een wisselkoers op te vragen:


  • Datum: Geef de datum van de transactie in. (Wisselkoersen verschijnen dagelijks op een bepaald uur , voordien krijg je de wisselkoers van de vorige dag. Uiteraard zijn er geen wisselkoersen beschikbaar voor de toekomst.).
  • Valuta : Kies de valuta waarin u een transactie wilt uitvoeren – vb. Poolse Zloty.
  • Bedrag: Geef het bedrag in van de transactie vb. 100 PLN.
  • Koersopslag: Geef de koersopslag van de bank in vb.debetkaart: 3.9 %.
  • Geef euro in voor de valuta van uw rekening.

 

U ontvangt een resultaat zonder ING behandelingskosten/vergoeding, tel deze er nog bij :

Bv. een geldopneming aan een geldautomaat buiten de SEPA zone met uw debetkaart: 4.24 € en 0.30 % op het opgenomen bedrag. Binnen de SEPA zone is dit gratis behalve als u met een Lion Account betaald (+0,5€).