Kaarten en betalingen

8 juni 2018

Uw mening telt écht

Samen een bank vooruit. We proberen onze bank dichter bij u te brengen en bankieren zo eenvoudig mogelijk te maken. Uw hulp komt ons daarbij zeer van pas.

Dankzij de vele opmerkingen en suggesties die we van onze cliënten krijgen, kunnen we ons aanbod en onze diensten voor internet- en mobiel bankieren continu verbeteren. En daar plukt ook u de vruchten van.

Hier polsen we naar wat u anders zou willen. Misschien ontbreekt er info op onze website? Of misschien is in een app iets niet helemaal duidelijk? Misschien hebt u een suggestie? Vertel het ons!

Recente verbeteringen dankzij uw suggesties
Mobiel betalen naar alle rekeningen
Uw opmerking

“Jammer dat je geen overschrijvingen kunt doen naar andere rekeningen met jullie app. Hiervoor moet je steeds via Home’Bank gaan en de kaartlezer bij je hebben. Hopelijk wordt deze service snel toegevoegd!”

Onze realisatie

Met de gratis applicaties van ING betaalt u waar en wanneer u wilt. Oorspronkelijk kon u enkel naar eigen rekeningen betalen en naar rekeningen die u al in Home’Bank had bewaard. Nu kunt u ook betalen naar om het even welke Belgische begunstigde.

Mobiele toestellen zijn uit het dagelijkse leven niet meer weg te denken, ook om te bankieren. Met onze gratis mobiele applicaties voor smartphone en tablet beheert u uw privé- en businessrekeningen en uw dagelijkse bankzaken, waar en wanneer u dat wilt.

Maar met onze applicatie voor smartphone kon u alleen betalingen doen naar uw eigen rekeningen en naar de begunstigden die u in uw Home’Bank had bewaard. U merkte terecht op dat u met uw smartphone ook graag naar alle mogelijke rekeningen betalingen wilt doen. Met onze tablet-app kon dit bijvoorbeeld al. Wij hebben de smartphone-app dan ook aangepast. Nu kunt u dus met beide gratis applicaties veilig mobiel betalen naar alle Belgische begunstigden.

Interesse voor de mobiele applicaties van ING?
Beheer uw gezinsbudget met “Mijn budget”!
Uw opmerking

“Graag de mogelijkheid toevoegen om bij het budget de categorie te wijzigen, en deze wijziging toepassen bij volgende verrichtingen.”

Onze realisatie

Kent u de “Mijn budget”-module al? In onze tablet-app gebruikt kunt u met “Mijn budget” op een heel eenvoudige manier uw gezinsbudget beheren. Deze module zet al uw inkomsten en uitgaven in een duidelijk overzicht. Bij elke categorie van inkomsten of uitgaven staat het percentage dat deze categorie van uw totaalbudget uitmaakt.

Als u merkt dat een van uw inkomsten of uitgaven niet aan de juiste categorie is toegekend, wijzigt u die nu zelf. Bovendien kunt u de evolutie van uw budget per maand weergeven of over meerdere maanden. Handig toch?

Interesse voor de mobiele applicaties van ING?
Blijf 3 minuten aangemeld met onze mobiele applicaties

Uw opmerking

“Waarom kan ik nergens iets “kopiëren” en “plakken” (zoals een mededeling uit een e-mail) zonder dat mijn sessie vervalt?”

Onze realisatie

Als u betalingen doet, moet u soms informatie opzoeken. Daar neemt u graag rustig de tijd voor, ook als u met onze mobiele applicaties uw betalingen doet.

We zorgden ervoor dat u gedurende 3 minuten aangemeld blijft op onze mobiele applicaties voor smartphone of tablet. Ook als u de app verlaat.

Zo kunt u bijvoorbeeld een rekeningnummer van een begunstigde of een mededeling bij uw betaling opzoeken en kopiëren, en naar onze app terugkeren om dit in een overschrijving te plakken.

Mobiel bankieren met ING werd zo nog gebruiksvriendelijker.


Interesse voor de mobiele applicaties van ING?
Een vergelijkende tabel voor onze kredietkaarten

Uw opmerking

“Kunt u op uw website een vergelijkingstabel zetten voor de kredietkaarten? Dat zou het makkelijker maken om een kredietkaart te kiezen.”

Onze realisatie

U wilt graag overal kunnen betalen, op internet, in de winkel, in binnen- en buitenland? Dat kan met de ING-kredietkaarten: ING Card, ING Visa Classic en MasterCard Gold. Elk van deze kredietkaarten biedt veiligheid en betaalcomfort! Maar de limieten, verzekeringen en kosten van elk van deze kaarten verschillen.

ING heeft daarom een vergelijkende tabel op haar website geplaatst. U ziet per kredietkaart vlot de jaarlijkse kosten, gebruikskosten, maandelijkse limieten en verzekeringen. Zo kiest u zelf welke kredietkaart het best bij u past. En als u ze gekozen hebt, kunt u ze meteen via de website aanvragen.

Benieuwd welke kredietkaart best bij u past?
Bankieren met Home’Bank werd gebruiksvriendelijker

Uw opmerking

”Over het algemeen ben ik tevreden over mijn Home’Bank, maar bijvoorbeeld het inbrengen van een overschrijving vind ik iets te omslachtig.”

Onze realisatie

Met Home’Bank van ING kunt u altijd en overal uw bankzaken regelen. Snel en veilig betalingen verrichten, uw afschriften raadplegen en downloaden, een lening of verzekering aanvragen … De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid.

We kregen van cliënten de opmerking dat de navigatie in Home’Bank beter kon. We zijn met uw suggesties aan de slag gegaan en gaven Home’Bank een facelift én een splinternieuw menu.

U merkt het, uw suggesties maken online bankieren nog eenvoudiger.


Een manier om meer uit uw geld te halen

Uw opmerking

"De interest van mijn spaarrekening staat bijzonder laag. Zijn er andere manieren om mijn spaargeld meer te laten opbrengen?"

Onze realisatie

Dacht u er al aan om een deel van uw spaargeld te beleggen? Met een beleggingsplan doet u dat al vanaf 25 euro per maand. Het geld dat u spaart op uw spaarrekening blijft beschikbaar, terwijl het geld dat u belegt op lange termijn mogelijk meer kan opbrengen.

Om een idee te krijgen van het mogelijke rendement als u een deel van uw spaargeld belegt, heeft ING een rekenhulp uitgewerkt. U vult het bedrag in dat u spaart en hoeveel u daarvan wilt beleggen. Daarna kiest u de looptijd en het risico en ziet meteen het resultaat! Tip: maak meerdere berekeningen om de best mogelijke combinatie voor uw geld te ontdekken.