Bank Card
Marie, de digitale assistent van ING!
Zichtrekeningen

ING-bankkaart

De praktische en veilige betaalkaart met Bancontact, Maestro en contactloze betalingen.

Wilt u een snelle, eenvoudige en veilige manier om geld op te nemen en om uw aankopen in de winkel en online te betalen? In België en in de rest van de wereld? Ontdek de ING-betaalkaart met Bancontact, Maestro en contactloze betalingen, allemaal inbegrepen!

 • Voor alle uitgaven, groot of klein

  Gebruik uw bankkaart voor al uw betalingen: zowel online als bij handelaars met het Bancontact- of Maestro*-logo of het logo voor contactloze betalingen. Voor uitgaven van slechts een paar eurocent of veel meer!

 • In België en in het buitenland*

  Dankzij de Maestro-functie van de kaart kunt u in België en in het buitenland betalen en geld opnemen.

 • Tik en betaal

  Kleinere uitgaven betalen wordt heel eenvoudig. Met de ingebouwde contactloze technologie van ING moet u enkel de betaalterminal aanraken met de kaart en u hebt betaald! **

 • * Met Maestro doet u betalingen en geldopnames in Europa en vele andere landen. Wilt u uw kaart wereldwijd gebruiken? Pas dan voor uw vertrek uw kaartgebruik aan in Home'Bank.


  ** Voor nieuwe ING-bankkaarten met het ING Tap and pay-logo ING Tap and pay logo.

Uw ING-betaalkaart geeft u toegang tot:

 • Home’BankHome’Bank, de online bank van ING
 • Self'Bank-automaten bij ING-kantoren waar u zelf uw bankzaken kunt regelen.

U kunt uw bankkaart ook gebruiken om uw Mobile Banking-profiel aan te maken zodat u kunt bankieren met uw smartphone of tablet.

Uw ING-betaalkaart is strikt persoonlijk en kan enkel gebruikt worden met het persoonlijke identificatienummer (pincode) dat alleen u kent. Vertel aan niemand deze code en schrijf het ook nergens op. Kies voor een code die makkelijk te onthouden maar moeilijk te raden is.

Als u een nieuwe zichtrekening hebt aangevraagd, krijgt u een nieuwe pincode via sms nadat u uw nieuwe bankkaart per post hebt ontvangen. Hetzelfde geldt voor kaarten die worden vervangen na verlies, diefstal of (poging tot) frauduleus gebruik. Wanneer u een nieuwe bankkaart ontvangt omdat uw oude kaart stukging, niet meer leesbaar was of kwam te vervallen, blijft uw pincode dezelfde.

U kunt in ieder geval uw pincode steeds wijzigen via een Self’Bank-automaat in een ING-kantoor.

Bankkaart verloren of gestolen? Als u uw kaart niet terugvindt om welke reden dan ook, bel dan onmiddellijk naar Card Stop op het nummer +32 (0)70 344 344. Als u kaart stuk is of onleesbaar, vraag online een nieuwe kaart aan.

Voor kleine uitgaven van minder dan 25 euro kunt u betalingen uitvoeren zonder uw pincode in te voeren**. Voor grotere bedragen, zie de limieten voor betalingen, overschrijvingen en geldopnames met betrekking tot uw ING-bankkaart.


** Wanneer u in totaal voor 50 euro aan betalingen hebt uitgevoerd zonder pincode, zult u de daaropvolgende betalingen moeten bevestigen met uw pincode voordat u opnieuw betalingen kunt uitvoeren zonder pincode.

U gebruikt uw ING-bankkaart om in België en online te betalen en geld op te nemen aan automaten met Mastro-logo. Ook in Europa en vele landen in Midden-Azië zoals Turkije, Israel enz kunt u met uw kaart betalen en geld opnemen. Bekijk de lijst met alle landen waar u uw bankkaart zo kunt gebruiken. Staat uw vakantieland niet in deze lijst, dan moet u voor u vertrekt uw kaartgebruik aanpassen voor gebruik buiten Europa.

Een koffie bestellen, de krant betalen of een boeket bloemen kopen? Alle nieuwe ING-bankkaarten zijn uitgerust met contactloze technologie voor snelle en eenvoudige betalingen. Houd de kaart tegen de betaalterminal in winkels, cafés of restaurants met het logo ING contactless payments logo voor contactloos betalen en uw betaling wordt meteen uitgevoerd! U hoeft niet langer uw kaart in te steken en voor betalingen tot 25 euro is zelfs geen pincode nodig*. Houd de kaart er gewoon tegen en ... betaald!


* Wanneer u in totaal voor 50 euro aan betalingen hebt uitgevoerd zonder pincode, zult u de daaropvolgende betalingen moeten bevestigen met uw pincode voordat u opnieuw betalingen kunt uitvoeren zonder pincode. Voor bedragen die hoger zijn dan 25 euro houdt u de kaart tegen de betaalterminal en voert u uw pincode in om te bevestigen.

De kosten voor uw bankkaart hangen af van de rekening waaraan ze is gekoppeld. Meestal hebt u recht op minstens 1 gratis bankkaart bij uw zichtrekening. Meer informatie vindt u in het overzicht van de tarieven van ING.

Vraag een nieuwe kaart aan via Home'Bank

We sturen ze binnen 3 werkdagen op per post

Meld u nu aan
Vraag uw pincode aan

Volg de instructies bij uw kaart om uw pincode te ontvangen

Info bij mijn nieuwe kaart
Pincode vergeten?

Ga langs in een kantoor met uw bankkaart en identiteitskaart

Vind het dichtstbijzijnde kantoor