Green Account
zichtrekening

Groene ING-Rekening

Kies voor een klassieke zichtrekening die u online en in uw kantoor beheert!

Wilt u graag een zichtrekening openen om zowel online als in het kantoor verrichtingen te doen? In euro en in vreemde valuta? En met een onbeperkt aantal houders en volmachthebbers? Dan is de Groene ING-Rekening zeker iets voor u!

 • Online, mobiel en in het kantoor

  Uw bankverrichtingen doet u waar en wanneer u wilt: op uw pc, smartphone of tablet of in het kantoor.

 • In euro en in vreemde valuta.

  U kunt hetzelfde bankrekeningnummer gebruiken voor verrichtingen in euro en in vreemde valuta, bijvoorbeeld om internationale facturen te betalen of om uw beleggingen te beheren.

 • Gratis verrichtingen in het kantoor

  In uw jaarlijks forfait zijn ook 12 manuele debetverrichtingen in het kantoor inbegrepen: geld afhalen, betaling met cheque, overschrijving,...

 • Onbeperkt aantal houders

  U wilt een zichtrekening openen met meerdere houders? Het aantal houders en volmachthebbers is onbeperkt met een Groene ING-Rekening!

Iedere meerderjarige natuurlijke persoon (vanaf 18 jaar oud) kan een Groene ING-Rekening openen voor privégebruik. Bent u zelfstandige en hebt u een aangepaste bankrekening nodig? Ontdek de ING Professionele zichtrekening.

De Groene ING-Rekening is behalve een zichtrekening ook een compleet pakket bankdiensten. Naast het beheer van uw rekening geniet u van de volgende diensten

 • Online bankdiensten waarmee u verrichtingen uitvoert via uw computer, tablet of smartphone ... waar en wanneer u maar wilt! U krijgt gratis toegang tot Home’Bank, de online bank van ING, maar ook tot Phone’Bank en ING Smart Banking, onze beveiligde app voor smartphone en tablet.
 • Gratis geld afhalen aan automaten in de hele eurozone.
 • Een gratis bankkaart voor de eerste 2 houders (betalend vanaf de 3e houder) met de functies Bancontact/Mister Cash en Maestro. Opgelet: Maestro werkt alleen in geografisch Europa. U kunt aan uw kantoor wel een uitzondering vragen om Maestro buiten deze zone te gebruiken.
 • 1 gratis vervangkaart per jaar in geval van verlies of diefstal..
 • 12 manuele debetverrichtingen: papieren overschrijving, betaling via cheque, geld afhalen aan het loket ...
 • Rekeningafschriften die u gemakkelijk thuis downloadt via Home’Bank.

Het Groene ING-Rekening-pakket kost 36 euro (btw inbegrepen).

Lees het tarief voor de meest voorkomende bankverrichtingen voor natuurlijke personen en het algemeen reglement van de verrichtingen.

U bent uw bankkaart verloren? Bel onmiddellijk Card Stop op +32 70 344 344 om ze te laten blokkeren of vervangen.

De Groene ING-rekening zorgt automatisch voor een gratis vervangkaart per jaar in geval van verlies of diefstal.

De Groene ING-Rekening is een zichtrekening die bestemd is voor meerderjarige natuurlijke personen. U kunt ze op 3 manieren aanvragen:


Wanneer u de Groene ING-Rekening online aanvraagt (op www.ing.be of m.ing.be), ook als u nog geen ING-cliënt bent, moet u rekening houden met het volgende:

 • De rekening is alleen bestemd voor rechtsbekwame, meerderjarige natuurlijke personen die in België verblijven op het moment van de aanvraag en die een e-mailadres hebben.
 • Er zijn maximaal 2 rekeninghouders mogelijk per en u kunt geen volmacht(en) geven.
 • U ontvangt uw bijhorende bankkaart en kaartlezer bij u thuis.

Voor de opening van een Groene ING-Rekening voor meer dan 2 rekeninghouders of niet-gedomiciliëerde houders, met volmacht(en) of in meerdere munteenheden, neemt u best contact op met uw ING-kantoor.

Elke opening van een Groene ING-Rekening gebeurt onder voorbehoud van voorafgaande aanvaarding door ING België nv en wederzijds akkoord

Raadpleeg:

Alle voorwaarden en bepalingen zijn beschikbaar op ing.be, in alle ING-kantoren, of telefonisch op +32 2 464 60 01.

Vraag ze aan

U doet het gewoon online.

Vul de aanvraag in
Bevestig uw identiteit

Online, via e-mail of per post.

Uw rekening is geopend

U ontvangt uw bankkaart en kaartlezer met de post.

Info bij mijn nieuwe kaart