Retail Payments DirectDebits
Betalingen

Bankdomiciliëring

Zorg ervoor dat uw facturen automatisch worden betaald.

Uw terugkerende facturen voor de elektriciteit of uw hypothecair krediet automatisch betalen? Met een bankdomiciliëring is dat eenvoudig! U geeft uw schuldeiser, de energieleverancier bijvoorbeeld, toestemming om zijn factuur rechtstreeks op uw zichtrekening in te vorderen. Zo vergeet u nooit meer te betalen en vermijdt u achterstallen.

 • Tijdwinst

  Uw betalingen verlopen automatisch, zelfs als het bedrag ervan schommelt. U hoeft dus zelf niets meer te doen.

 • Nooit meer te laat

  U betaalt uw facturen altijd op tijd en vermijdt dus extra kosten voor eventuele laattijdige betalingen.

 • Eenvoudig beheer

  U beheert uw domiciliëringen zelf in Home'Bank.

 • Gratis.

  Er zijn aan deze dienst geen kosten verbonden.

Bij een Europese domiciliëring geeft u een schuldeiser (uw energie- of gasleverancier bijvoorbeeld) toestemming om het bedrag van een factuur in euro automatisch van uw rekening af te houden. Dat bedrag kan telkens verschillend zijn en wordt pas na verzending van de factuur geïnd. U hoeft dus niets te doen als het bedrag van de terugkerende facturen niet altijd hetzelfde is.

Handig en Europees: u kunt een domiciliëring aanvragen voor de betaling van uw facturen in euro ten voordele van een schuldeiser in België of in Europa. De Europese domiciliëring geldt immers in de Europese SEPA-zone, die bestaat uit lidstaten van de Europese Unie en andere staten, zoals Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Zwitserland en Monaco. U betaalt uw facturen ten voordele van een niet-Belgische schuldeiser dus makkelijk en automatisch, bijvoorbeeld een abonnement op een Duitse informatiewebsite.

Om een Europese domiciliëring aan te maken of stop te zetten moet u zich rechtstreeks tot uw leverancier wenden. Gaat u niet akkoord met een factuur, dan kunt u via Home'Bank de betaling blokkeren of de terugbetaling van een invordering aanvragen.

Contacteer uw leverancier

... en vraag hem of u facturen met domiciliëring kunt betalen

Activeer uw domiciliëring

door uw leverancier toestemming te geven om het van uw rekening af te houden.

Volg en beheer de betalingen

die gelinkt zijn aan uw domiciliëring via Home'Bank

Ga naar Home'Bank