Dagelijks bankieren

Uw aankomst voorbereiden

Uw belangrijkste bankzaken zoals een rekening, een bank- of kredietkaart en verzekeringen regelt u best al voor u in België aankomt. ING zet ze even op een rijtje.

Huurwaarborg en huurdersverzekering

U wilt een woning huren? In België vragen verhuurders een huurwaarborg om herstellingen uit te voeren als er bij uw vertrek schade in of aan het gebouw is. Ook tijdens uw verblijf bent u aansprakelijk voor schade die u, of de personen die bij u inwonen, aan het gebouw zouden veroorzaken. ING helpt u dit allemaal regelen.

 • Huurwaarborg: we openen een geblokkeerde spaarrekening op uw naam met daarop het bedrag van de waarborg.
 • Huurdersverzekering: we verzekeren uw aansprakelijkheid als huurder met een complete brandverzekering.
Zichtrekening

Een rekening in verschillende munteenheden met verrichtingen in het kantoor? Al uw bankzaken regelen waar u dat wilt? ING heeft 2 rekeningen op maat van expats, met bankkaart.

 • Groene ING-Rekening: de klassieke zichtrekening in verschillende munteenheden voor meerdere rekeninghouders met verrichtingen online én aan het loket.
 • ING Lion Account: de gratis online zichtrekening voor wie zijn of haar geldzaken volledig online en mobiel wil regelen.
 • ING-bankkaart: bij uw zichtrekening krijgt u automatisch een bankkaart. Die ligt bij uw aankomst voor u klaar in uw kantoor.
Verzekeringen

Wilt u uw gezin, woning, of bezit optimaal beschermen? Bij ING kiest u uit verschillende complete én voordelige verzekeringen.

 • Woning- en gezinsverzekering: een supervolledige en onbeperkte verzekering met verschillende extra waarborgen voor uw gezin en woning.
 • Reisverzekering: van een weekendje naar de Belgische kust of Ardennen tot een reis naar de andere kant van de wereld ... Met ING reist u altijd veilig in Europa en de rest van de wereld, voor 1 reis of 1 jaar, met of zonder wagen.
 • Levensverzekering: een waaier van verzekeringen die de financiële toekomst van uw gezin beschermen wanneer u in België zou overlijden.
Kredietkaart

Wilt u zonder zorgen betalen en geld opnemen? Waar en wanneer u maar wilt? Kies dan voor een van de ING-kredietkaarten.

 • ING Visa Classic: de klassieke en meest aanvaarde kredietkaart ter wereld.
 • ING Card: de flexibele kredietkaart om makkelijk te betalen en op uw eigen ritme terug te betalen.
 • ING MasterCard Gold: de exclusieve kredietkaart met hoge uitgavenlimiet en maar liefst 6 verzekeringen.
Expat-checklist

Welke administratieve documenten moet u meebrengen naar België? Hoe huurt of koopt u een woning? Hoe vindt u een job voor uw partner en een school voor uw kinderen? U vindt het in onze Checklist voor expats in België (pdf).

ING Expat Contact Centre

NL: +32 2 464 66 61
FR: +32 2 464 66 62
DE: +32 2 464 66 63
EN: +32 2 464 66 64

E-mail: expat@ing.be

Maandag tot vrijdag: 8 – 22 uur, zaterdag: 9 – 17 uur.

Meer informatie