Spaarrekeningen

De klassieke spaarrekening

ING Spaarrekening

De ING Spaarrekening is een gereglementeerde spaarrekening met een onbeperkte looptijd en voor iedereen toegankelijk. Met deze rekening beheer je je spaargeld zoals je dat wilt! Op je smartphone, op je computer, in een Self'Bank of in je kantoor. Wij raden je aan onderstaande informatie te lezen voordat je je spaarrekening opent.

 • Waar?

  Je kunt de ING Spaarrekening openen op je smartphone via de ING Banking-app, op je computer via Home’Bank of in je kantoor.

 • Hoeveel?

  Je kiest zelf hoe, hoeveel en hoe lang je spaart. Er is geen minimum/maximumbedrag van toepassing.

 • Hoe?

  Het saldo van je spaarrekening bekijk je gemakkelijk op je smartphone via de ING Banking-app, op je computer via Home’Bank, via Self’Bank, in je kantoor en via je rekeninguittreksels.

 • Wie?

  Je kunt een ING Spaarrekening eenvoudig op je naam openen op je smartphone via de ING Banking-app, op je computer via Home’Bank of maak op afspraak in je kantoor. Met (een) andere medehouder(s): maak een afspraak in je kantoor.

Basisrente 0,35%
Getrouwheidspremie 0,65%

De tarieven gelden op jaarbasis en kunnen op elk moment worden aangepast. Je vindt het geldende tarief online en in elk ING-kantoor. Als het tarief verandert, informeren wij de rekeninghouders via hun rekeninguittreksels.

Het openen en sluiten van de spaarrekening is volledig gratis, net als de overschrijvingen. Online verrichtingen en rekeninguittreksels via Home’Bank zijn gratis. De kosten om rekeninguittreksels thuisgestuurd te krijgen, staan vermeld in de lijst met geldende tarieven.

Je betaalt geen roerende voorheffing als de rente op je ING Spaarrekening minder dan 980 euro bedraagt. Dit bedrag wordt verdubbeld voor rekeningen op naam van gehuwden of wettelijk samenwonenden, d.w.z. een maximum van 1.960 euro (voor aanslagjaar 2024 - inkomsten 2023).

Als je rente hoger is dan 980 euro (1.960 euro voor gehuwden of wettelijk samenwonenden), betaal je 15% roerende voorheffing op de rente boven dit bedrag (voor aanslagjaar 2024 - inkomsten 2023).

De ING Spaarrekening is een gereglementeerde spaarrekening van ING Bank België nv. Het Belgisch recht is van toepassing.

Je spaargeld is tot 100.000 euro beschermd door het depositogarantiestelsel. In geval van een (dreigend) faillissement van ING kun je het spaargeld boven dit bedrag verliezen of moet je dit verminderen/omzetten in aandelen. Raadpleeg voor meer informatie de essentiële spaardersinformatie.

Stijgende prijzen (inflatie) kunnen een negatief effect op je koopkracht hebben.

Neem contact op met ING Complaint Management, Sint-Michielswarande 60, 1040 Brussel. Bel ons op +32 2 547 61 02 of mail naar klachten@ing.be.

Al contact gehad met ING? Voor bankgeschillen kun je terecht bij Ombudsfin, North Gate II, Koning Albert II-laan 8, 1000 Brussel. Bel op +32 2 545 77 70 of mail naar ombudsman@ombudsfin.be.

Hoe ga je van start?

 1. Meld je aan

  Ben je al ING-klant? Gebruik hiervoor je ING card reader of itsme® app

 2. Vraag de opening van jouw ING Spaarrekening aan

  Valideer jouw gegevens

 3. Bevestig jouw aanvraag

  Overzicht en bevestig jouw aanvraag online

Lees eerst grondig deze pagina, daarna kan je Deze spaarrekening openen