Spaarrekeningen

De spaarrekening voor periodiek sparen

ING Tempo Sparen

Het ING Tempo Sparen is een gereglementeerde spaarrekening met een onbeperkte looptijd en voor alle meerderjarige natuurlijke personen die een wettelijk adres in België hebben toegankelijk. Met deze rekening spaar je regelmatig zonder daarbij na te denken! Deze kan op elk moment worden geraadpleegd op je smartphone of computer. Wij raden je aan onderstaande informatie te lezen voordat je je spaarrekening opent.

 • Waar?

  Je kunt het ING Tempo Sparen openen op je smartphone via de ING Banking-app, op je computer via Home’Bank of in je kantoor.

 • Hoeveel?

  Je kiest zelf hoe lang je spaart. Je stelt een doorlopende opdracht in van maximaal 500 euro per maand. Er is geen minimumbedrag van toepassing.

 • Hoe?

  Je kunt het saldo van je spaarrekening gemakkelijk raadplegen op je smartphone via de ING Banking-app of op je computer via Home’Bank.

 • Wie?

  Je kunt een ING Tempo Sparen enkel op je naam openen (maximaal één ING Tempo Sparen per houder).

De basisrente is 0.70% en de getrouwheidspremie is 0.70%.

De tarieven gelden op jaarbasis en kunnen op elk moment worden aangepast. Je vindt het geldende tarief online en in elk ING-kantoor. Als het tarief verandert, informeren wij de rekeninghouders via hun rekeninguittreksels.

Het openen en sluiten van de spaarrekening is volledig gratis, net als de overschrijvingen. Online verrichtingen en rekeninguittreksels via Home’Bank zijn gratis. De kosten om rekeninguittreksels thuisgestuurd te krijgen, staan vermeld in de lijst met geldende tarieven.

Je betaalt geen roerende voorheffing als de rente op je ING Tempo Sparen minder dan 980 euro bedraagt (voor aanslagjaar 2024 - inkomsten 2023).

Als je rente hoger is dan 980 euro betaal je 15% roerende voorheffing op de rente boven dit bedrag (voor aanslagjaar 2024 - inkomsten 2023).

Het ING Tempo Sparen is een gereglementeerde spaarrekening van ING Bank België nv. Het Belgisch recht is van toepassing.

Je spaargeld is tot 100.000 euro beschermd door het depositogarantiestelsel. In geval van een (dreigend) faillissement van ING kun je het spaargeld boven dit bedrag verliezen of moet je dit verminderen/omzetten in aandelen. Raadpleeg voor meer informatie de essentiële spaardersinformatie.

Stijgende prijzen (inflatie) kunnen een negatief effect op je koopkracht hebben.

Neem contact op met ING Complaint Management, Sint-Michielswarande 60, 1040 Brussel. Bel ons op +32 2 547 61 02 of mail naar klachten@ing.be.

Al contact gehad met ING? Voor bankgeschillen kun je terecht bij Ombudsfin, North Gate II, Koning Albert II-laan 8, 1000 Brussel. Bel op +32 2 545 77 70 of mail naar ombudsman@ombudsfin.be.

Hoe ga je van start?

 1. Meld je aan

  Ben je al ING-klant? Gebruik hiervoor itsme® app of je Card Reader

 2. Vraag de opening van jouw ING Tempo Sparen aan

  Valideer jouw gegevens

 3. Bevestig jouw aanvraag

  Overzicht en bevestig jouw aanvraag online

Lees eerst grondig deze pagina, daarna kan je Open deze spaarrekening