Jonger dan 25

Sparen voor jongeren

Kies de beste gereglementeerde spaarrekening voor uw kind

Uw kind met geld leren omgaan maar zelf ook nog een oogje in het zeil houden? Doe het meteen met het ING Groen Boekje en ING Oranje Boekje, 2 gereglementeerde spaarrekeningen met onbeperkte looptijd, zonder kosten en online te beheren of via uw kantoor.

 • Behoud de controle

  U leert uw kinderen sparen maar houdt nog een oogje in het zeil tot ze 18 jaar oud zijn.

 • Veilig sparen

  Het spaargeld van uw kind is beschermd: Tot 100.000 euro valt onder de bescherming van het depositogarantiestelsel (pdf).

 • Eenvoudig

  Zeer makkelijk om te openen en te beheren 

 • Flexibel sparen

  U moet geen minimum bedrag storten op de spaarrekening en u kiest hoe, hoeveel en hoelang u spaart. 

Voor het ING Groen Boekje krijgt u een basisrente van 0,01% en een getrouwheidspremie van 0,10%. Het ING Oranje Boekje biedt een basisrente van 0,01% en een getrouwheidspremie van 0,10%.

De rentetarieven gelden op jaarbasis en kunnen op elk moment worden aangepast. U vindt de geldende rente online en in alle ING-kantoren. Als de rente wijzigt, brengen we de rekeninghouders daarvan op de hoogte via hun rekeninguittreksels. 

Zowel de opening als het beheer van de rekening zijn gratis. U kunt ook gratis overschrijven.

Zolang uw interesten niet hoger zijn dan 990 euro betaalt u geen roerende voorheffing. Zijn uw interesten wel hoger dan 990 euro, dan betaalt u een roerende voorheffing van 15% (voor het aanslagjaar 2021 en inkomsten 2020).

Het ING Groen Boekje en het ING Oranje boekje zijn gereglementeerde spaarrekeningen van ING Bank België NV. Het Belgisch recht is van toepassing.

Tot 100.000 euro is uw spaargeld beschermd door het depositogarantiestelsel (pdf). Het resterende bedrag kan u in geval van faillissement of risico van faillissement van ING mogelijk verliezen of kan onderworpen worden aan een vermindering/omzetting in aandelen. Voor meer info, raadpleeg de essentiële spaardersinformatie ING Groene Boekje (pdf) en de essentiële spaardersinformatie ING Oranje Boekje (pdf).

Neem contact op met ING Complaint Management, Sint-Michielswarande 60, 1040 Brussel. Bel op +32 2 547 61 02 of mail naar klachten@ing.be. Al contact gehad met ING? U kunt terecht bij de ombudsman voor bankgeschillen Ombudsfin, North Gate II. Koning Albert II-laan 8, 1000 Brussel. Bel op +32 2 545 77 70 of mail naar ombudsman@ombudsfin.be.