Woning

16 april 2018

Bent u beschermd tegen diefstal en vandalisme? Check uw verzekering!

In België wordt er gemiddeld 200 keer per dag ergens ingebroken. U verzekert dus best ook uw inboedel tegen diefstal of opzettelijke aangebracht schade.

Voor welke bedrag bent u verzekerd?

De premie voor de aanvullende waarborg Diefstal en vandalisme in de ING Home Insurance-simulator wordt berekend aan de hand van een verzekerde inboedel van maximaal 10 keer de gekozen limiet per voorwerp voor de basiswaarborg (inclusief juwelen en waarden), zijnde 36.964,29 euro aan Abex* 690.

Wat zijn de voorwaarden?

U kunt deze waarborg enkel onderschrijven indien:

  • het hoofdgebouw dat u verzekert regelmatig bewoond is. Dat wil zeggen dat de woning in de 12 maanden die aan de diefstal voorafgaan niet langer dan 90 nachten niet bewoond mag zijn, waarvan maximum 60 opeenvolgende.
  • in het gebouw gedurende de laatste 3 jaar niet meer dan 1 diefstal werd gepleegd. Als er de laatste 3 jaar tóch werd ingebroken, moet u een vragenlijst invullen zodat de verzekeraar uw aanvraag kan beoordelen.

Op al uw buitendeuren moeten veiligheidssloten zitten. Dat moeten cilindersloten zijn met een rozet of een langschild (dus geen hangsloten). Bij afwezigheid of ‘s nachts moeten deze sloten met de sleutel vergrendeld zijn.