Reizen

27 januari 2021

Coronavirus:

FAQ van reisverzekeringen

De huidige coronacrisis gooit heel wat reisplannen en -trajecten grondig overhoop. Wat als je op het punt staat om op reis te vertrekken naar het buitenland? En wat als je al ter plaatse bent? Hoog tijd om enkele veelgestelde vragen te beantwoorden per verzekeringsproduct.

De verzekeraar baseert zich steeds op het reisadvies van FOD Buitenlandse Zaken om al dan niet tussen te komen. Wanneer je een reis boekt nadat een negatief reisadvies gegeven werd, zal de verzekeraar niet tussenkomen omdat deze informatie bij het boeken van de reis al gekend was.

Bovendien gelden er vanaf nu extra bepalingen aangegeven door kleurcodes voor specifieke zones. Deze kleurbepalingen zijn een aanvulling op andere maatregelen zoals het negatief reisadvies en vervangen deze niet. Zo is in grote lijnen toerisme buiten de Europese Unie nog altijd verboden.

Kleurcodes:

  • Rood betekent dat je niet naar een land of regio mag vertrekken. Keer je terug uit een "rood" gebied, dan moet je je verplicht laten testen en minstens 9 dagen in quarantaine gaan.
  • Oranje betekent dat reizen sterk wordt afgeraden, maar niet verboden wordt. Er wordt gevraagd om in quarantaine te gaan als je terugkeert, maar ook dat is niet verplicht.
  • Groen betekent dat je vrij mag vertrekken en terugkeren.

Opgelet: indien je een dossier wenst te openen voor een van onderstaande verzekeringen, gelieve dan steeds de nodige bewijzen op te sturen. Je vindt de gevraagde bewijzen op de schadeformulieren.

Algemene informatie

  • Schadeaangifte voor reisbijstandsverzekering? Bel naar de Assist’Line : +32 2 550 06 00 (24/24 en 7/7)
  • Aangifte voor reisannuleringsverzekering (ING Lion Travel Stop)? Vul dit formulier in.