ING Home Ins Owner
2 maanden gratis
Woning

ING Home Insurance
voor eigenaars

Ontdek de complete woningverzekering van ING.

*Krijg een korting van 2 maanden als u deze verzekering afsluit vóór 3 september 2017 met de actiecode INSURANCE17! Lees eerst de "Belangrijke informatie voor het berekenen van uw prijs" onderaan deze pagina voor u verdergaat.

 • Onmiddellijke hulp bij schade

  U kunt onze gespecialiseerde medewerkers dag en nacht bellen voor advies. Bovendien komen ze direct ter plaatse als u in nood verkeert.

 • Eenvoudig online aanvragen

  U hebt de mogelijkheid om deze verzekering van A tot Z online af te sluiten. Het is snel en makkelijk: gewoon op enkele vragen antwoorden en alles wordt geregeld.

 • Complete dekking op maat

  Uw prijs is precies berekend op maat van uw woning en behoeften. Of u nu gebouw, inhoud of beide verzekert, uw verzekering is altijd compleet en sluit onaangename verrassingen uit!

 • Korting voor recente woningen

  U betaalt minder zolang uw woning 6 jaar of jonger is.

 • Eenvoudig overstappen

  U hebt al een woningverzekering maar wil graag veranderen? Wij kunnen ervoor zorgen dat u gratis en zonder moeite overstapt naar ING Home Insurance.

 • ING belooft

  We kunnen 85% van de personen die ING Home Insurance aanvragen direct verzekeren. Bij schade krijgt u binnen 48 uur na aangifte een dossiernummer en de contactgegevens van de persoon die u zal voorthelpen. En als de schade geëvalueerd moet worden door een expert, neemt hij of zij binnen 24 uur contact op met u.

ING Home Insurance is een verzekering die de kosten vergoedt voor het herstellen of vernieuwen van uw woning en/of bezittingen als gevolg van brand, stormschade, waterschade, een blikseminslag, een ontploffing, glasbreuk, kortsluiting, rook- of roetschade, enz.

Wat maakt het zo compleet? Wat uw probleem ook mag zijn, de ING Home Insurance zorgt voor concrete, efficiënte oplossingen en snelle interventies bij noodgevallen.

Enkele voorbeelden:

 • Brandt uw huis af en is daardoor uw auto op de oprit beschadigd? Dan wordt ook de herstelling van uw auto terugbetaald, zelfs als u geen omnium autoverzekering hebt.
 • Hebben de renovatiewerken bij uw buren een scheur in uw muur veroorzaakt? Dan betalen we ook de kosten voor rechtsbijstand die u nodig kunt hebben als uw buurman zijn aansprakelijkheid betwist.

U vindt een volledige beschrijving van deze woningverzekering, met inbegrip van de beperkingen en uitsluitingen, in de algemene voorwaarden ING Home Insurance (pdf) en informatiefiche ING Home Insurance (pdf). We geven u ook alvast de belangrijkste uitsluitingen, beperkingen en informatie bij ING Home Insurance (pdf). Lees deze documenten voor u uw verzekeringscontract tekent.

Voor elke eigenaar of eigenaar-verhuurder van een huis of appartement voor privégebruik en voor elke eigenaar van een volledig appartementsgebouw, op voorwaarde dat u de enige eigenaar bent van het volledige gebouw.

Huurt u een huis of een appartement? Dan is er ING Home Insurance speciaal voor huurders.

U hebt de mogelijkheid om deze woningverzekering volledig online aan te vragen. U vult gewoon deze vragenlijst in en ontvangt naargelang uw voorkeur alle verzekeringsdocumenten via e-mail of per post.

Tip: bekijk tijdens het invullen de info-icoontjes met extra informatie. Of lees de veelgestelde vragen die u rechts van de vragenlijst ziet. Hulp nodig? Onze gespecialiseerde medewerkers staan voor u klaar om u te begeleiden.

De prijs die u betaalt voor ING Home Insurance is volledig op maat van:

 • De woning: Is het een appartement, rijhuis of alleenstaand huis? Wat is de oppervlakte van de woning, hoeveel ruimtes telt ze en wanneer werd ze gebouwd?
 • Uw profiel: Bent u eigenaar-bewoner of eigenaar-verhuurder? Hebt u thuis een waardevolle verzameling of duur sportmateriaal? En wilt u dat graag mee verzekeren? U kiest zelf de waarde waarvoor u uw inhoud wilt verzekeren en ziet ook meteen hoeveel u ervoor betaalt.
 • Uw formule: Verzekert u uw woning, uw inhoud, of allebei? Neemt u er de aanvullende verzekeringen Diefstal en Familiale bij?

Hoe betalen? Voor meer uitleg kunt u tijdens het invullen van de vragenlijst op de info knoppen klikken. Of raadpleeg de meest gestelde vragen die zich rechts van de vragenlijst bevinden. Hulp nodig? Onze specialisten staan steeds klaar om u te helpen.

Wat bepaalt of u verzekerd kunt worden of blijven, wat deze verzekering wel of niet dekt en hoeveel u ervoor betaalt? Lees het in ons segmentatiebeleid.

U wilt uw contract raadplegen, wijzigen of opzeggen? Met ING Home Insurance voor eigenaars is dat heel eenvoudig. Kies hieronder wat u wilt doen en we leggen u stap voor stap uit hoe u het in orde brengt.

Verzekert u het gebouw, de inhoud of beide? Hieronder krijgt u per verzekering een overzicht van wat wel en niet is inbegrepen en welke aanvullende verzekeringen u kunt nemen:

Gebouw Inhoud Gebouw en Inhoud
Materiële schade aan uw woning en vaste installaties
Schade aan uw meubels, niet-ingebouwde elektrische toestellen, juwelen, boeken, kledij, enz.
Rechtsbijstand bij schade aan uw woning of inhoud

Welke aanvullende verzekeringen kunt u nemen?

Gebouw Inhoud Gebouw en Inhoud
Een verzekering tegen diefstal voor uw inhoud*
Een familiale verzekering**

* Waarom een verzekering Diefstal nemen? Omdat de verzekering Inhoud schade vergoedt aan uw inhoud door bijvoorbeeld brand of waterschade. Maar niet de schade aan uw inhoud of het verlies ervan door een inbraak of poging tot inbraak. Bovendien beperkt onze verzekering Diefstal zich niet tot thuis. Wordt u beroofd op straat of in uw auto? Wordt er ingebroken in het studentenverblijf van uw dochter of zoon? Dan worden ook deze schades vergoed.

** Waarom een familiale verzekering nemen? Omdat een ongeluk soms in een klein hoekje zit en u niet altijd alles in de hand kunt hebben. U rijdt de achteruitkijkspiegel van een geparkeerde wagen eraf terwijl u fietst. Uw dochtertje breekt de peperdure antieke vaas bij de overbuur of uw hond ontsnapt en veroorzaakt een auto-ongeval. Met geen van deze voorbeelden is kwaad opzet gemoeid, maar u bent er wel aansprakelijk voor.
Onze Familiale verzekering vergoedt de schade die u of een van uw huisgenoten aan andere personen berokkent en waarvoor u aansprakelijk bent. Maar ook omgekeerd. Heeft iemand uw fiets kapotgemaakt en wil die de herstelling niet betalen? Dan vergoedt ze de kosten voor rechtsbijstand die u nodig kunt hebben.

Als u weet dat er in België gemiddeld meer dan 200 keer per dag wordt ingebroken, doet u er goed aan om uw inhoud ook tegen diefstal. te verzekeren.

Verder kunt u ook een familiale verzekering nemen. De ING Family Insurance vergoedt de schade die u of een van uw huisgenoten per ongeluk aan andere personen berokkent en waarvoor u aansprakelijk bent. Maar ook omgekeerd: heeft iemand uw fiets kapotgemaakt en wil die de herstelling niet betalen? Dan vergoedt onze familiale verzekering de kosten voor rechtsbijstand die u nodig kunt hebben.

De hierboven-vermelde verzekeringen zijn onderworpen aan het Belgisch recht.

Om de premie te berekenen en een offerte te ontvangen, kunt u terecht in een ING-kantoor of op de simulator via www.ing.be of via Home’Bank.

Raadpleeg voor de geldende voorwaarden, uitsluitingen en limieten van de verzekeringen de algemene voorwaarden en de informatiefiches die beschikbaar zijn op www.ing.be en in alle ING-kantoren. Gelieve kennis te nemen van die documenten voordat u intekent.

U kunt de algemene informatie over de verzekeringen en het beleid van ING België nv en de verzekeraar inzake belangenconflicten (met inbegrip van de voordelen) raadplegen op www.ing.be > Tarieven en Reglementen > Informatie en Reglementen.

Klachten kunt u richten aan ING Complaint Management, Sint-Michielswarande 60, 1040 Brussel (tel. + 32 2 547 61 02 – e-mail: klachten@ing.be) of de Ombudsman van de Verzekeringen, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel (tel. + 32 2 547 58 71 – e-mail: info@ombudsman.as)

Lees de informatiefiche (pdf) en de algemene voorwaarden (pdf) van de ING Home Insurance voor eigenaars (pdf) voor alle voorwaarden, uitsluitingen en beperkingen van ING Home Insurance.

De ING Home Insurance wordt u onder voorbehoud van aanvaarding aangeboden door:

 • Verzekeringsbemiddelaar: ING België nv, verzekeringsmakelaar ingeschreven bij de FSMA onder het codenummer 12381 A. Vennootschapszetel: Marnixlaan 24, B-1000 Brussel, België – www.ing.be – RPR Brussel – Btw BE 0403.200.393 – BIC: BBRUBEBB – IBAN: BE45 3109 1560 2789.

 • Verzekeraar: NN Non-Life Insurance nv naar Nederlands recht, gerechtigd om Belgische risico's te verzekeren, verzekeringsmaatschappij ingeschreven in België onder het codenummer 1449. Vennootschapszetel: Prinses Beatrixlaan 35, 2595 AK Den Haag, Nederland – Handelsregisternummer 27127537, onder toezicht van de Nederlandsche Bank.

 • De vertegenwoordiger in België: NN Belgium, bevoegd o.m. om in België schade te regelen voor NN Non-Life Insurance nv, verzekeringsmaatschappij toegelaten door de NBB onder het nummer 2551.Vennootschapszetel: Airport Plaza - Montreal Building, Da Vincilaan 19, B-1831 Diegem, België – www.nn.be - RPR Brussel – Btw BE 0890.270.750- BIC: BBRUBEBB – IBAN: BE95 3200 0812 7458.

Raadpleeg de algemene voorwaarden

met alle noodzakelijke informatie

Lees de algemene voorwaarden
Bereken uw prijs

meteen online

Bereken mijn prijs
Onderteken uw verzekeringscontract

in een ING-bankkantoor

Vind een kantoor