ING Home Ins Owner
2 maanden gratis
Woning

ING Home Insurance
voor huurders

Ontdek de verzekering van ING voor de woning die u huurt.

*Krijg een korting van 2 maanden als u deze verzekering afsluit vóór 3 september 2017 met de actiecode INSURANCE17! Lees eerst de "Belangrijke informatie voor het berekenen van uw prijs" onderaan deze pagina voor u verdergaat.

 • Aanvraag online

  U hebt de mogelijkheid om deze verzekering van A tot Z online af te sluiten. Het is snel en eenvoudig: het volstaat om enkele basisvragen te beantwoorden en alles is geregeld.

 • Op maat van huurders

  Bovenop uw huurdersaansprakelijkheid kunt u met ING Home Insurance uw inhoud verzekeren en een familiale verzekering nemen. Zo geeft u geen kans aan de meeste risico’s die u als huurder loopt.

 • Rechtsbijstand

  Onze huurdersverzekering betaalt ook de kosten voor rechtsbijstand terug die u in geval van schade door uw huurdersaansprakelijkheid of aan uw inhoud nodig kunt hebben.

 • Onmiddellijke hulp bij schade

  U kunt onze gespecialiseerde medewerkers dag en nacht bellen voor advies. Bovendien komen ze direct ter plaatse als u in nood verkeert.

 • Eenvoudig overstappen

  U bent al verzekerd maar wilt graag veranderen? Wij kunnen ervoor zorgen dat u gratis en zonder moeite overstapt naar ING Home Insurance.

 • ING belooft

  We kunnen 85% van de personen die ING Home Insurance aanvragen direct verzekeren. Bij schade krijgt u binnen 48 uur na aangifte een dossiernummer en de contactgegevens van de persoon die u zal voorthelpen. En als de schade geëvalueerd moet worden door een expert, neemt hij of zij binnen 24 uur contact op met u.

U hebt ongetwijfeld al gehoord over “huurdersaansprakelijkheid” of de verantwoordelijkheid die u als huurder draagt. ING Home Insurance voor huurders vergoedt de eigenaar voor de schade die u per ongeluk veroorzaakt aan de woning die u van hem huurt. Leidt uw tegenslag ook tot schade aan de woning van de buren? Dan kan het zijn dat u rechtsbijstand nodig hebt en worden ook deze kosten terugbetaald.

Voor elke huurder van een huis of appartement voor privégebruik.

Bent u eigenaar van een huis, appartement of volledig appartementsgebouw? Dan is er ING Home Insurance speciaal voor eigenaars.

U hebt de mogelijkheid om ING Home Insurance volledig online aan te vragen. U vult gewoon deze vragenlijst in en ontvangt naargelang uw voorkeur alle verzekeringsdocumenten via e-mail of per post.

Tip: bekijk tijdens het invullen de info-icoontjes met extra informatie. Of lees de veelgestelde vragen die u rechts van de vragenlijst ziet. Hulp nodig? Onze gespecialiseerde medewerkers staan klaar om u te begeleiden.

De prijs die u betaalt voor ING Home Insurance wordt volledig berekend op maat van:

 • De woning die u huurt: is het een huis of een appartement? Wat is de oppervlakte ervan en hoeveel ruimtes heeft het?
 • Uw profiel: hebt u thuis een waardevolle verzameling of duur sportmateriaal? En wilt u dat graag mee verzekeren? U kiest zelf de waarde waarvoor u uw inhoud wilt verzekeren en ziet ook meteen hoeveel u ervoor betaalt.
 • Uw formule: verzekert u uw huurdersaansprakelijkheid, uw inhoud, of allebei? Neemt u er de aanvullende verzekeringen Diefstal en familiale bij?

U betaalt uw huurdersverzekering jaarlijks via overschrijving of automatische domicili��ring. Kiest u voor de domiciliëring? Dan kunt u de betaling spreiden per maand zonder dat u hiervoor extra kosten betaalt.

Wat bepaalt of u verzekerd kunt worden of blijven, wat deze verzekering wel of niet dekt en hoeveel u ervoor betaalt? Lees het in ons segmentatiebeleid.

U wilt uw contract raadplegen, wijzigen of opzeggen? Met ING Home Insurance voor huurders is dat heel eenvoudig. Kies hieronder wat u wilt doen en we leggen u stap voor stap uit hoe u het in orde brengt.

 • Meestal wordt een huurwoning ingericht met eigen spullen. Is dat bij u het geval? Denk dan aan wat u kunt verliezen als bijvoorbeeld uw broodrooster vuur vat en de helft van uw huisraad mee in vlammen opgaat.
  De verzekering Inhoud van ING Home Insurance betaalt voor de herstelling of vervanging van uw spullen. Als u bovendien weet dat er in België gemiddeld meer dan 200 keer per dag wordt ingebroken, doet u er goed aan om uw inhoud ook tegen diefstal te verzekeren.

 • Om volledig op uw beide oren te slapen, kunt u ook een familiale verzekering nemen. Deze vergoedt de schade die u of een van uw huisgenoten per ongeluk aan andere personen berokkent. Maar ook omgekeerd. Heeft iemand uw fiets kapotgemaakt en wil die de herstelling niet betalen? Dan vergoedt de familiale verzekering de kosten voor rechtsbijstand die u nodig kunt hebben.

Verzekert u uw huurdersaansprakelijkheid, inhoud of beide? Hieronder krijgt u per verzekering een overzicht van wat wel en niet is inbegrepen en welke aanvullende verzekeringen u kunt nemen:

Huuders-aansprakelijkheid Inhoud Huuders-aansprakelijkheid en Inhoud
Materiële schade aan de woning die u huurt
Schade aan uw meubels, elektrische toestellen, juwelen, boeken, kledij, enz.
Rechtsbijstand bij schade aan de huurwoning en uw inhoud

Welke aanvullende verzekeringen kunt u nemen?

Huuders-aansprakelijkheid Inhoud Huuders-aansprakelijkheid en Inhoud
Een verzering tegen diefstal voor uw inhoud*
Een familiale verzekering**

* Waarom een verzekering Diefstal nemen?
Omdat de verzekering Inhoud, schade vergoedt aan uw inhoud door bijvoorbeeld brand of waterschade. Maar niet de schade aan uw inhoud of het verlies ervan door een inbraak of poging tot inbraak. Bovendien beperkt onze verzekering Diefstal zich niet tot thuis. Wordt u beroofd op straat of in uw auto? Wordt er ingebroken in het studentenverblijf van uw dochter of zoon? Dan worden ook deze schades vergoed.

** Waarom een familiale verzekering nemen?
Omdat een ongeluk soms in een klein hoekje zit en u niet altijd alles in de hand kunt hebben. U rijdt de achteruitkijkspiegel van een geparkeerde wagen eraf terwijl u fietst. Uw dochtertje breekt de peperdure antieke vaas bij de overbuur of uw hond ontsnapt en veroorzaakt een auto-ongeval. Met geen van deze voorbeelden is kwaad opzet gemoeid, maar u bent er wel aansprakelijk voor.
Onze Familiale verzekering vergoedt de schade die u of een van uw huisgenoten aan andere personen personen berokkent en waarvoor u aansprakelijk bent. Maar ook omgekeerd. Heeft iemand uw fiets kapotgemaakt en wil die de herstelling niet betalen? Dan vergoedt ze de kosten voor rechtsbijstand die u nodig kunt hebben.

Deze verzekering wordt u onder voorbehoud van aanvaarding aangeboden door:

 • Verzekeringsbemiddelaar: ING België nv, verzekeringsmakelaar ingeschreven bij de FSMA onder het codenummer 12381 A. Vennootschapszetel: Marnixlaan 24, B-1000 Brussel, België – www.ing.be – RPR Brussel – Btw BE 0403.200.393 – BIC: BBRUBEBB – IBAN: BE45 3109 1560 2789.

 • Verzekeraar: NN Non-Life Insurance nv naar Nederlands recht, gerechtigd om Belgische risico's te verzekeren, verzekeringsmaatschappij ingeschreven in België onder het codenummer 1449. Vennootschapszetel: Prinses Beatrixlaan 35, 2595 AK Den Haag, Nederland – Handelsregisternummer 27127537, onder toezicht van de Nederlandsche Bank.

 • De vertegenwoordiger in België: NN Insurance Services Belgium nv, bevoegd o.m. om in België schade te regelen voor NN Non-Life Insurance nv, verzekeringsmaatschappij toegelaten door de NBB onder het nummer 2551. Vennootschapszetel: Airport Plaza - Montreal Building, Da Vincilaan 19, B-1831 Diegem, België – www.nn.be - RPR Brussel – Btw BE 0890.270.750- BIC: BBRUBEBB – IBAN: BE95 3200 0812 7458.

Raadpleeg de algemene voorwaarden

met alle noodzakelijke informatie

Lees de algemene voorwaarden
Bereken uw prijs

meteen online

Bereken mijn prijs
Onderteken uw verzekeringscontract

in een ING-kantoor

Vind een kantoor