Beleggen

17 april 2018

Familiebedrijf

Bij ING helpen we u graag met de juridische en financiële uitdagingen binnen uw bedrijf

"Omzet is voor ons geen doel op zich. Wij streven vooral naar gezonde groei."

Lees meer over Willy Naessens’ succesverhaal (pdf)

Van de opstart tot de overdracht

Onze bankiers en experts staan u bij vanaf de opstart van uw zaak tot de overdracht. Tijdens dat hele traject zijn we een toegewijde partner die enkel het beste wilt … voor u, uw bedrijf en uw gezin.

Binnen een familiebedrijf zijn uw gezin, de zaak en het privévermogen immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zakelijk succes is dus niet alleen uw bezorgdheid, maar ook die van uw levenspartner, kinderen of andere familieleden.

Die verwevenheid van kapitaal en privévermogen vraagt een speciale aanpak. En bij ING krijgt u die. Want bij ons werken de departementen “Ondernemingen” , “Personal Banking” en “Private Banking” al jarenlang samen om familiebedrijven advies op maat te geven.

Bovendien werken deze departementen samen met partners en bieden ze ook opleidingen aan.

ING, altijd aan uw zij
Oprichting

Een bedrijf oprichten heeft een impact op uw privévermogen. Logisch dus dat u vragen hebt. Bijvoorbeeld over de bescherming en structuur van dat vermogen, de leningen die u zult aangaan, uw huwelijkscontract of uw vergoeding als zaakvoerder.

Voor al deze vragen kunt u rekenen op de expertise van onze bankiers. Ze helpen u met de vlotte opstart van uw bedrijf.

Vermogensbeheer

Als uw zaak groeit, wilt u daarvan de vruchten plukken. Samen met u zoeken onze bankiers naar het perfecte evenwicht tussen het investeren in uw zaak en het opbouwen van uw privévermogen.

Om uw privékapitaal te laten groeien, geven ze u persoonlijk advies voor uw privéprojecten of uw pensioen.

Opvolging

Vroeg of laat wordt u geconfronteerd met de overdracht van uw bedrijf. Dat wordt misschien een emotioneel moment. U bent namelijk trots op uw succes en wilt een mooie toekomst voor uw zaak.

Maar ligt die toekomst wel binnen de familie of kiest u voor een externe partner? Wat is uw bedrijf waard? En gaat u voor schenking of nalatenschap? Opvolging is een ingewikkeld proces dat jaren kan duren. Samen met ING bereidt u dat proces zorgvuldig voor.

Cliënten en experts aan het woord

In deze filmpjes ontdekt u het fascinerende parcours van 3 succesvolle familiebedrijven. Bij het Antwerpse aannemingsbedrijf Aertssen en de Waalse groep Nonet ziet u hoe verschillende generaties samenwerken. Maar ook een start-up kan een bloeiend familiebedrijf zijn. Dat toont jonge ondernemer Jorik Rombouts van het softwarehuis Rombit.