Zelf beleggen

Jouw beleggingsprofiel

Bij ING willen we je leren kennen zodat we je, in functie van jouw behoeften, kunnen adviseren en ondersteunen bij het nemen van weloverwogen beleggingsbeslissingen. Daarom stellen wij samen met jou een beleggingsprofiel op indien je geïnteresseerd bent om met advies te beleggen.

Hoe bepalen wij jouw beleggingsprofiel?

De beleggingsrichtlijn Market in Financial Instruments Directive (MiFID) beschrijft de verplichtingen van ING als financiële instelling bij het verstrekken van beleggingsadvies. Om te begrijpen wie jij bent als belegger, zullen wij je een aantal vragen stellen over verschillende onderwerpen:

  • Wat is je kennis van en ervaring met beleggingen;
  • Wat zijn je beleggingsdoelstellingen en wat is je financiële situatie;
  • Wat is je beleggingshorizon en je risicotolerantie.

Deze informatie moet altijd up-to-date zijn, aangezien dit de basis voor jouw advies vormt. Vergeet dus niet om ons tijdig op de hoogte te brengen van eventuele wijzigingen.

Nieuw: integratie van jouw duurzaamheidsvoorkeuren

Ben je een belegger die op zoek is naar beleggingsoplossingen die niet alleen gericht zijn op financieel rendement, maar die ook rekening houden met ESG criteria (Environmental, Social en Governance)? Vanaf deze zomer 2022 zal ING ook jouw voorkeuren voor duurzaamheid meenemen. Concreet betekent dit dat we je zullen vragen of je bij jouw beleggingsbeslissingen rekening wilt houden met duurzaamheid, en zo ja, of je dit verder wilt detailleren. Op basis van deze informatie kan ING je adviseren over duurzame beleggingen.

Wat zijn duurzaamheidsvoorkeuren?

We hebben het over drie mogelijke voorkeuren waar ING rekening mee houdt zodra ze zijn vastgesteld.

Vooruitkijken

Met deze nieuwe MiFID II ESG-verordening heeft de Europese Commissie een duidelijk signaal gegeven over het belang van duurzaamheid. Deze nieuwe verordening gaat echter gepaard met een aantal uitdagingen, zoals het huidige gebrek aan gegevens die op de markt beschikbaar zijn. Maar we staan aan het begin van deze impactvolle evolutie. Daarom zullen wij, als jij klaar bent om deze stap te zetten, je steunen bij deze overgang. Wij kunnen nu al samen duurzame investeringen bespreken en zoveel mogelijk informatie verzamelen over jouw potentiële voorkeuren, zodat wij klaar zullen zijn om je beter te adviseren zodra wij over alle gegevens beschikken.

Meer weten?