Beleggen

14 augustus 2019

Een partnership met gerenommeerde fondsenhuizen

We kiezen de fondsen uit het aanbod van gerenommeerde fondsenhuizen. Deze fondsenbeheerders zijn groot en stabiel, en hebben een sterke verankering in België. Bovendien hebben ze een gevarieerd en uitgebreid aanbod. Daarom gaat ING met hen in zee.

Voor u begint met beleggen, vragen we u om eerst de Essentiële Beleggersinformatie te lezen (KIID).
Samen investeren in de toekomst van de maatschappij

Wist u dat ING samen met deze partners het Financial Literacy Fonds bij de Koning Boudewijnstichting heeft opgericht? Zo kunnen wij samen de maatschappij ondersteunen met concrete acties. 

Fondsbeheerders

axa

AXA Investment Managers

AXA Investment Managers (AXA IM) een actieve, wereldwijd opererende multi-asset vermogensbeheerder met een focus op de lange termijn. We werken vandaag met onze klanten aan oplossingen voor morgen: we helpen hen een betere toekomst voor hun beleggingen op te bouwen en trachten tegelijk de wereld waarin we leven positief te veranderen. AXA IM beheert een vermogen van zo’n € 730 miljard per eind december 2018, biedt werk aan ruim 2.350 mensen en heeft 30 vestigingen in 21 landen. AXA IM maakt deel uit van de AXA Groep, marktleider op het gebied van financiële bescherming en wealth management.blackrock

BlackRock

BlackRock is een van ’s werelds meest vooraanstaande beleggingsmaatschappijen, ontstaan uit een fusie tussen BlackRock Inc. en Barclays Global Investors. Deze gerenommeerde fondsbeheerder doet aan vermogens- en risicobeheer en adviseert financiële instellingen, institutionele beleggers en particulieren over de hele wereld. Op 31 december 2018 bedroeg het beheerde vermogen 5.970 miljard dollar. BlackRock heeft kantoren in 34 landen, verspreid over alle continenten. Het hoofdkantoor is gevestigd in New York.


amundi

Amundi

Amundi is Europa's grootste vermogensbeheerder in termen van beheerd vermogen en behoort wereldwijd tot de top 10[1]. De Groep beheert 1.425 miljard euro[2] en beschikt over zes belangrijke beheerplatforms[3]. Amundi biedt zijn klanten in Europa, Azië-Pacific, het Midden-Oosten en Noord- en Zuid-Amerika een breed scala aan expertise en beleggingsoplossingen in actief, passief, reële activa en alternatief vermogensbeheer. De klanten van Amundi hebben ook toegang tot een volledig gamma van tools en diensten. Amundi, met hoofdzetel in Parijs, is sinds november 2015 beursgenoteerd.

Dankzij de unieke onderzoekscapaciteiten en het talent van bijna 4.500 medewerkers en marktexperts in 37 landen, biedt Amundi aan particulieren, instellingen en bedrijven innovatieve spaar- en beleggingsoplossingen om aan hun specifieke behoeften, rendementsdoelstellingen en risicoprofielen te voldoen.

[1] Bron: IPE "Top 400 vermogensbeheerders" gepubliceerd in juni 2018 op basis van het beheerd vermogen per december 2017.

[2] Amundi-gegevens per 31/12/2018

[3] Beheerplatforms: Boston, Dublin, Londen, Milaan, Milaan, Parijs en Tokio


franklin

Franklin Templeton

Franklin Templeton is een wereldwijde beleggingsmaatschappij die een vermogen van meer dan 678 miljard dollar beheert. Het bedrijf focust vooral op het leveren van optimale beleggingsprestaties op lange termijn en een uitstekende klantenservice. Om dit doel te bereiken, beschikt Franklin Templeton over meer dan 600 beroepsbeleggers die wereldwijd in 43 beleggingscentra zijn gevestigd.


NN Investment Partners

NN Investment Partners

Als onafhankelijke vermogensbeheerder van NN Group beheert NN Investment Partners voor zijn klanten 246 miljard euro* aan vermogen. Door actief beheer en duurzame oplossingen creëert NN Investment Partners waarde voor zijn stakeholders en voor de samenleving als geheel. NN Investment Partners heeft meer dan 1.000 mensen in dienst en is actief in 15 landen in Europa, het Midden-Oosten, Azië en de VS.

*cijfers per 31 december 2018

In-House fondsbeheerder

blackrock

ING Solutions Investment Management S.A.

ING Solution Investment Management S.A, gevestigd in Luxemburg, is de Asset Manager van de ING-groep en heeft een totaal beheerd vermogen van meer dan 11 miljard* euro.

Door een echte balans van actieve- en passieve beheerstrategieën controleert ING de processen binnen de fondsen onder haar beheer met het oog de hoogste normen te handhaven om haar partners efficiënte oplossingen te bieden.

ISIM is actief in alle grote Europese landen en zal binnenkort zijn activiteiten uitbreiden met nieuwe partners, waardoor ISIM goed gepositioneerd als de Asset Manager van ING Group. * cijfers vanaf 01/05/2019

Meer informatie

Wilt u persoonlijke begeleiding bij het kiezen van uw beleggingsfondsen?