Zelf beleggen

Een partnership met gerenommeerde fondsenhuizen

We kiezen de fondsen uit het aanbod van gerenommeerde fondsenhuizen. Deze fondsenbeheerders zijn groot en stabiel, en hebben een sterke verankering in België. Bovendien hebben ze een gevarieerd en uitgebreid aanbod. Daarom gaat ING met hen in zee.

Voor u begint met beleggen, vragen we u om eerst de Essentiële Beleggersinformatie te lezen (KIID).

Samen investeren in de toekomst van de maatschappij

Wist u dat ING samen met deze partners het Financial Literacy Fonds bij de Koning Boudewijnstichting heeft opgericht? Zo kunnen wij samen de maatschappij ondersteunen met concrete acties. 

Fondsbeheerders

axa

AXA Investment Managers

AXA Investment Managers (AXA IM) is een verantwoorde vermogensbeheerder die actief en op de lange termijn belegt om de welvaart van klanten, medewerkers en planeet veilig te stellen. Ons beheer is gebaseerd op beleggingsovertuigingen en stelt ons in staat wereldwijd de volgens ons beste beleggingsmogelijkheden op de markt te ontdekken, en dit in verschillende alternatieve en traditionele activaklassen. Per eind maart 2021 bedraagt het door AXA IM beheerde vermogen zo’n 869 miljard euro. Daarvan wordt 574 miljard euro beheerd met integratie van criteria op het vlak van ESG, duurzaamheid of impact. Hiermee is AXA IM is een marktleider inzake groene, sociale en duurzame beleggingen. Wij hebben ons ertoe verbonden om tegen 2050 nul nettobroeikasgasemissies te kunnen voorleggen voor al onze activa, en ESG-overwegingen te integreren in onze activiteiten, van aandelenselectie tot onze bedrijfscultuur en de manier waarop wij onze dagelijkse activiteiten beheren. Wij streven ernaar onze cliënten waarde te bieden door middel van verantwoorde beleggingsoplossingen, en tegelijkertijd belangrijke veranderingen teweeg te brengen in de samenleving en het milieu. AXA IM biedt werk aan ruim 2.440 mensen wereldwijd en heeft 27 vestigingen in 20 landen. AXA IM maakt deel uit van de AXA Groep, marktleider op het gebied van verzekeringen en vermogensbeheer.

Bezoek onze website www.axa-im.be

Volg ons op Twitter @AXAIM

blackrock

BlackRock

BlackRock's missie is om meer en meer mensen te helpen financieel welzijn te bereiken. Als een rentmeester voor beleggers en een toonaangevende leverancier van financiële technologie, wenden onze klanten zich tot ons voor de beleggingsoplossingen die zij nodig hebben bij het plannen van hun belangrijkste doelstellingen. Per 31 december 2020 beheerde BlackRock ongeveer 8 700 biljoen dollar aan activa voor beleggers wereldwijd.


amundi

Amundi

Amundi is Europa's toonaangevende vermogensbeheerder en een van de top 10 wereldspelers. Het bedrijf biedt zijn 100 miljoen particuliere, institutionele en zakelijke klanten een compleet assortiment aan spaar- en beleggingsoplossingen in actief en passief beheer, in traditionele of reële activa. 

Haar zes internationale beheersplatformen, haar financiële en extrafinanciële onderzoekscapaciteit en haar jarenlange inzet voor verantwoord beleggen maken haar tot een belangrijke speler in de vermogensbeheersector.

De klanten van Amundi profiteren van de expertise en het advies van 4.500 professionals in bijna 40 landen. Amundi, opgericht in 2010 en eind 2015 beursgenoteerd, beheert momenteel meer dan 1.500 miljard euro.


Schroders

Schroders

Schroders is een wereldwijde vermogensbeheerder dat op actieve en verantwoorde wijze beleggingen voor een breed scala aan instellingen en particulieren beheert. Onze 60 beleggingsteams verspreid over de hele wereld – van Hongkong tot Australië, Amerika en Europa – helpen onze klanten op een duurzame manier hun financiële doelen te bereiken met een breed scala aan beleggingsoplossingen.

In alles wat wij doen staat duurzaam beleggen centraal en met 20 jaar ervaring in ESG-integratie zijn we leiders op dit gebied. Sinds 2012 is Schroders ook lokaal vertegenwoordigd met een kantoor in Brussel. 


NN Investment Partners

NN Investment Partners

Als onafhankelijke vermogensbeheerder van NN Group beheert NN Investment Partners voor zijn klanten 246 miljard euro* aan vermogen. Door actief beheer en duurzame oplossingen creëert NN Investment Partners waarde voor zijn stakeholders en voor de samenleving als geheel. NN Investment Partners heeft meer dan 1.000 mensen in dienst en is actief in 15 landen in Europa, het Midden-Oosten, Azië en de VS.

*cijfers per 31 december 2018

In-House fondsbeheerder

blackrock

ING Solutions Investment Management S.A.

ING Solutions Investment Management S.A, gevestigd in Luxemburg, is de Asset Manager van de ING-groep en heeft een totaal beheerd vermogen van meer dan 30,7 miljard* euro.

Door een echte balans van actieve- en passieve beheerstrategieën controleert, beoordeelt en beheert ING Solutions Investment Management de processen binnen de fondsen onder haar beheer met de hoogste normen om haar partners efficiënte en duurzame oplossingen te bieden.

ISIM is actief in alle grote Europese landen en zal binnenkort haar activiteiten uitbreiden met nieuwe partners, waardoor ISIM goed gepositioneerd als de Asset Manager van de ING-groep.

* cijfers per 14/01/2022

Meer informatie

Wilt u persoonlijke begeleiding bij het kiezen van uw beleggingsfondsen?