Ons aanbod

Aandelen

Voer uw beurstransacties uit via ING!

U wilt beleggen op de beurs en aandelen kopen of verkopen? U kunt dit heel eenvoudig via ING op de belangrijkste aandelenmarkten!

 • Aandelen kopen en verkopen

  ING biedt toegang tot haar thuismarkten Euronext, Brussel, Parijs, Amsterdam) alsook een selectie van de grootste marktkapitalisaties.

 • Online of via uw kantoor

  Voer uw beursorders zelf online in of contacteer uw ING-kantoor.

 • Kosten

  Aan het kopen en verkopen van aandelen zijn kosten en taksen verbonden. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.

 • Kortingen online

  U geniet van extra kortingen op uw beursorders uitgevoerd via Home’Bank/Bussines'Bank of Smart'Banking

Een aandeel is een deel van het eigen vermogen van een onderneming. Een aandeelhouder is de eigenaar van dit bedrijf, in verhouding tot het aantal aandelen dat hij bezit. De aandelen van beursgenoteerde bedrijven kunnen vrij verhandeld worden op de beurs.

ING biedt toegang tot haar thuismarkten met name Euronext Brussel, Parijs en Amsterdam, evenals een selectie van de grootste beurswaardes op de belangrijkste internationale beurzen.


U kunt aandelen kopen en verkopen op de beurzen uit onderstaande lijst.


Landen

Beurzen

ISIN-code

België

Euronext Brussel, Equiduct

BE

Frankrijk

Euronext Parijs, Equiduct

FR

Nederland

Euronext Amsterdam, Equiduct

NL

Verenigd Koninkrijk

LSE, Seats, Sets

GB

Verenigde Staten

Nyse, Nasdaq NMS

US


Voor de 12 landen in de onderstaande tabel kunt u de aandelen kopen die deel uitmaken van de Index alsook de belangrijkste waarden die genoteerd zijn op die beurs (op basis van beurskapitalisatie). Alle aandelen die op deze beurzen noteren kan je verkopen.


Landen

Index

Beurzen

ISIN-code

Oostenrijk

ATX

Wiener Börse

AT

Canada

S&P TSX Composite

Toronto Stock Exchange

CA

Denemarken

OMXC20

OMX Kopenhagen

DK

Finland

OMXH25

OMX Helsinki

FI

Italië

Italië Index 40

Milan/Equiduct

IT

Japan

Nikkei 225

Xetra

JP

Luxemburg

LuxX

Bourse du Luxembourg

LU

Noorwegen

OBX

Oslo Stock Exchange

NO

Portugal

PSI 20

Euronext Lissabon

PT

Spanje

IBEX 35

Bolsa de Madrid

ES

Zweden

OMXS30

Nasdaq Stockholm

SE

Zwitserland

SMI

Swiss Exchange

CH

 • Kapitaalrisico: De waarde van het aandeel op de markt schommelt naargelang de vooruitzichten van de onderneming en de algemene tendens van de markten. In het geval van een faillissement van het bedrijf riskeert de belegger zijn geïnvesteerde kapitaal te verliezen
 • Marktrisico: De waarde van aandelen wordt beïnvloed door uiteenlopende factoren. Deze omvatten de ontwikkeling van de financiële markten, de situatie van de wereldeconomie, en de economische en politieke omstandigheden in de betrokken landen.
 • Rendementsrisico: Beleggen in aandelen biedt geen garantie op een rendement. Bijgevolg is het mogelijk dat de aandeelhouder geen inkomsten ontvangt gedurende het bezit van het aandeel bij gebrek aan uitbetaling van een dividend. Daarnaast is het ook mogelijk dat er geen rendement of zelfs een minwaarde wordt gerealiseerd bij de verkoop van het aandeel.
 • Wisselkoersrisico: Het wisselrisico heeft te maken met de mogelijkheid dat het rendement van de belegging daalt als gevolg van een ongunstige evolutie van de valuta waarin het aandeel noteert.
 • Liquiditeitsrisico: De liquiditeit van een aandeel geeft aan hoe makkelijk het kan worden aangekocht en verkocht. Dit hangt vooral af van het aantal transacties in het aandeel op de beurs en van de omvang van de beurskapitalisatie van de onderneming.  
 • Voer uw beursorders in via Home'Bank/Business'Bank of Smart'Banking en geniet van de volgende kortingen:
 • 50 % op het makelaarsloon voor Euronext-beursorders;
 • 40 % op het makelaarsloon voor niet-Euronext-beursorders

Er is op dit ogenblik geen aandelentransactie lopend.

 • Neem contact op met ING Complaint Management, Sint-Michielswarande 60, 1040 Brussel. Bel op +32 2 547 61 02 of mail naar klachten@ing.be.
 • Al contact gehad met ING? U kunt terecht bij de ombudsman voor bankgeschillen Ombudsfin, North Gate II. Koning Albert II-laan 8.1000 Brussel. Bel op +32 2 545 77 70 of mail naar ombudsman@ombudsfin.be (www.ombudsfin.be).