Aandelen

Voer uw beurstransacties uit via ING!

U wilt beleggen op de beurs en aandelen kopen of verkopen? U kunt dit heel eenvoudig via ING op de belangrijkste aandelenmarkten!

 • Aandelen kopen en verkopen

  ING biedt toegang tot haar thuismarkten Euronext, Brussel, Parijs, Amsterdam) alsook een selectie van de grootste marktkapitalisaties.

 • Online of via uw kantoor

  Voer uw beursorders zelf online in of contacteer uw ING-kantoor.

 • Kosten

  Aan het kopen en verkopen van aandelen zijn kosten en taksen verbonden. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.

 • Kortingen online

  U geniet van extra kortingen op uw beursorders uitgevoerd via Home’Bank/Bussines'Bank of Smart'Banking

Een aandeel is een deel van het eigen vermogen van een onderneming. Een aandeelhouder is de eigenaar van dit bedrijf, in verhouding tot het aantal aandelen dat hij bezit. De aandelen van beursgenoteerde bedrijven kunnen vrij verhandeld worden op de beurs.

ING biedt toegang tot haar thuismarkten met name Euronext Brussel, Parijs en Amsterdam, evenals een selectie van de grootste beurswaardes op de belangrijkste internationale beurzen.

U kunt aandelen kopen en verkopen op de beurzen uit onderstaande lijst.

Landen Beurzen ISIN-code
België Euronext Brussel, Equiduct BE
Frankrijk Euronext Parijs, Equiduct FR
Nederland Euronext Amsterdam, Equiduct NL
Verenigd Koninkrijk LSE, Seats, Sets GB
Verenigde Staten Nyse, Nasdaq NMS US
Duitsland Xetra, Frankfurt, Equiduct DE


Voor de 12 landen in de onderstaande tabel kunt u de aandelen kopen die deel uitmaken van de Index alsook de belangrijkste waarden die genoteerd zijn op die beurs (op basis van beurskapitalisatie). Alle aandelen die op deze beurzen noteren kan je verkopen.


Landen Index Beurzen ISIN-code
Oostenrijk ATX Wiener Börse AT
Canada S&P TSX Composite Toronto Stock Exchange CA
Denemarken OMXC20 OMX Kopenhagen DK
Finland OMXH25 OMX Helsinki FI
Italië Italië Index 40 Milan/Equiduct IT
Japan Nikkei 225 Xetra JP
Luxemburg LuxX Bourse du Luxembourg LU
Noorwegen OBX Oslo Stock Exchange NO
Portugal PSI 20 Euronext Lissabon PT
Spanje IBEX 35 Bolsa de Madrid ES
Zweden OMXS30 Nasdaq Stockholm SE
Zwitserland SMI Swiss Exchange CH
 • Kapitaalrisico: De waarde van het aandeel op de markt schommelt naargelang de vooruitzichten van de onderneming en de algemene tendens van de markten. In het geval van een faillissement van het bedrijf riskeert de belegger zijn geïnvesteerde kapitaal te verliezen
 • Marktrisico: De waarde van aandelen wordt beïnvloed door uiteenlopende factoren. Deze omvatten de ontwikkeling van de financiële markten, de situatie van de wereldeconomie, en de economische en politieke omstandigheden in de betrokken landen.
 • Rendementsrisico: Beleggen in aandelen biedt geen garantie op een rendement. Bijgevolg is het mogelijk dat de aandeelhouder geen inkomsten ontvangt gedurende het bezit van het aandeel bij gebrek aan uitbetaling van een dividend. Daarnaast is het ook mogelijk dat er geen rendement of zelfs een minwaarde wordt gerealiseerd bij de verkoop van het aandeel.
 • Wisselkoersrisico: Het wisselrisico heeft te maken met de mogelijkheid dat het rendement van de belegging daalt als gevolg van een ongunstige evolutie van de valuta waarin het aandeel noteert.
 • Liquiditeitsrisico: De liquiditeit van een aandeel geeft aan hoe makkelijk het kan worden aangekocht en verkocht. Dit hangt vooral af van het aantal transacties in het aandeel op de beurs en van de omvang van de beurskapitalisatie van de onderneming.  
 • Voer uw beursorders in via Home'Bank/Business'Bank of Smart'Banking en geniet van de volgende kortingen:
 • 50 % op het makelaarsloon voor Euronext-beursorders;
 • 40 % op het makelaarsloon voor niet-Euronext-beursorders

Er is op dit ogenblik geen aandelentransactie lopend.

 • Neem contact op met ING Complaint Management, Sint-Michielswarande 60, 1040 Brussel. Bel op +32 2 547 61 02 of mail naar klachten@ing.be.
 • Al contact gehad met ING? U kunt terecht bij de ombudsman voor bankgeschillen Ombudsfin, North Gate II. Koning Albert II-laan 8.1000 Brussel. Bel op +32 2 545 77 70 of mail naar ombudsman@ombudsfin.be (www.ombudsfin.be).