Duurzaam beleggen

ING biedt u de mogelijkheid te beleggen in bedrijven die zich onderscheiden door hun duurzaam ontwikkelingsbeleid. Duurzaam beleggen is namelijk niet alleen goed voor uw eigen toekomst, maar ook voor die van toekomstige generaties.

Mogelijk rendement combineren met een positieve impact op de samenleving: het kan!

  • Daarmee levert u een positieve bijdrage en zorgt u er mede voor dat de bedrijven waarin u belegt rekening houden met duurzame ontwikkeling bij hun dagelijkse activiteiten. Samen kan de impact op de samenleving enorm zijn.
  • Op lange termijn kan duurzaam beleggen meerwaarde opleveren en dus ook een potentieel rendement bieden. Een bedrijf dat zijn werknemers volgens hun juiste waarde betaalt, dat zijn energetische voetafdruk zo veel mogelijk beperkt of dat zich niet ontrekt aan belastingen, zal zeker beter uitgerust zijn voor de toekomst dan bedrijven die geen rekening houden met deze zorgen. Toch brengt ook duurzaam beleggen, net als elke andere soorten belegging zonder kapitaalbescherming, risico's met zich mee.
  • Net als bij de traditionele methode worden de beleggingen gekozen volgens een nauwkeurig proces en sluiten ze perfect aan bij de algemene strategie van ING.

Hoe weet u of een investering duurzaam is?

De afkorting ESG staat voor de criteria aan de hand waarvan een belegging wordt beoordeeld:

  • Het criterium ‘Environmental’ (milieu) heeft betrekking op de betrokkenheid van bedrijven op het gebied van milieubescherming.
  • Het criterium ‘Social’ (maatschappelijk) verwijst naar de relatie van een bedrijf met de persoon. Daarbij gaat het niet alleen om mensenrechten, maar vooral om de belangrijke relatie van een bedrijf met zijn medewerkers en leveranciers.
  • Het criterium ‘Governance’ (bestuur) heeft betrekking op het bestuur van een onderneming, het beloningsbeleid van een onderneming en de rechten van aandeelhouders maar ook van bredere stakeholdergroepen, zoals belastingbetalers.


Bij ING selecteren we als verdeler van fondsen*, uiterst zorgvuldig en via een uniek selectieproces de duurzame fondsen die voldoen aan de ESG-criteria. Dit unieke selectieproces houdt niet alleen rekening met de ESG-criteria, maar ook met de aspecten risico en rendement.

De beleggingsstrategie van ING voor duurzame fondsen zorgt ervoor dat uw geïnvesteerd vermogen direct wordt gebruikt om alle betrokken spelers te stimuleren en de samenleving als geheel aan te moedigen om de uitdagingen op het gebied van milieu en maatschappij aan te gaan. 

De voorgestelde beleggingsoplossingen

Ontdek hieronder de verschillende beleggingsoplossingen van ING. 

Met de hulp van een ING-expert vindt u in ons aanbod de duurzame beleggingsoplossingen die het best bij uw beleggingsprofiel passen.

Meer weten?

Lees meer over: Beleggen bij ING , ,