Ons aanbod

Trackers (ETF)

Investeer in een fonds dat de prestatie van een beursindex volgt.

Met een tracker of ETF (Exchange Traded Funds) investeert u met een enkele transactie in alle aandelen die samen een index of aandelenkorf vormen. Geniet van het gediversifieerd aanbod van ING!

 • Divers aanbod

  U investeert met een enkele transactie in alle aandelen die samen een index vormen.

 • Lage kosten

  Uw beheerskosten zijn lager dan deze gekoppeld aan een aandelenportefeuille.

 • Gemakkelijk verhandelbaar

  De tracker is beursgenoteerd en kan daarom makkelijk gekocht en verkocht worden.

Een tracker of ‘Exchange Traded Fund’ is een beursgenoteerd fonds dat zo nauwkeurig mogelijk de prestatie van een index of aandelenkorf volgt. Het fonds doet dat door alle onderliggende effecten van die index te kopen. Stijgt bijvoorbeeld de Euro Stoxx 50 met 2%, dan doet uw Euro Stoxx 50-tracker hetzelfde. U vindt trackers voor verschillende indexen, grondstoffen, regio’s of sectoren. Er bestaan zowel kapitalisatie als distributie trackers.

De beleggingsmogelijkheden zijn dus legio! 

 • Gediversifieerd zoals een fonds: door een tracker te kopen belegt u met één transactie in alle effecten die een index vormen.
 • Verhandelbaar zoals een aandeel: de tracker is beursgenoteerd. U kunt het makkelijk kopen en verkopen.
 • Lage kosten: een tracker volgt passief de index waaraan ze gekoppeld is. Daardoor kost ze minder dan bijvoorbeeld een aandelenportefeuille, die actief door analisten beheerd wordt.
 • Kapitaalrisico: Voor het terugkrijgen van uw initiële inleg wordt geen enkele garantie verstrekt.
 • Marktrisico: Aandelen en/of financiële instrumenten worden beïnvloed door uiteenlopende factoren. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de ontwikkeling van de financiële markten, de economische ontwikkeling van de uitgevers van aandelen en/of financiële instrumenten, die op hun beurt worden beïnvloed door de algemene situatie van de wereldeconomie, en de economische en politieke omstandigheden in de betrokken landen.
 • Rendementsrisico: Afhankelijk van de beleggingsstrategie van de instelling voor collectieve belegging kan het rendement dat over een specifieke periode wordt verworven, positief of negatief zijn. Het rendementrisico hangt nauw samen met het marktrisico.
 • Wisselkoersrisico: Ongunstige wisselkoersschommelingen van de valuta waarin de tracker is genoteerd, kunnen het rendement negatief beïnvloeden.


Neem contact op met ING Complaint Management, Sint-Michielswarande 60, 1040 Brussel. Bel op +32 2 547 61 02 of mail naar klachten@ing.be

Al contact gehad met ING? U kunt terecht bij de ombudsman voor bankgeschillen Ombudsfin, North Gate II. Koning Albert II-laan 8.1000 Brussel. Bel op +32 2 545 77 70 of mail naar ombudsman@ombudsfin.be